SAP Process Mining by CelonisCelonis GmbH, de toonaangevende leverancier van process mining software, heeft vandaag de officiële ondertekening bekend gemaakt van een wereldwijde reseller overeenkomst met SAP (NYSE: SAP). Door deze overeenkomst verkoopt SAP de Celonis Process Mining oplossing onder de naam ‘SAP® Process Mining by Celonis’. De oplossing helpt klanten in het visualiseren en analyseren van de processen om hen in staat te stellen de efficiëntie te verhogen en proceskosten te reduceren.

De reseller-overeenkomst voegt een robuuste process mining oplossing toe aan SAP’s bestaande portfolio van analyse software. SAP Process Mining helpt SAP klanten die vaak al reeds ‘volwassen’ processen hebben om deze processen verder te verbeteren met 20%-30%, volgens gegevens van klanten. Het geeft een grafische weergave van hoe de bewerkingen van ruwe gegevens op transactie-niveau plaatsvinden in real time. Een helder, configureerbare proces-analyse geeft de belangrijke key performance indicators weer in eenvoudig te begrijpen visualisaties. Door deze visualisatie van miljoenen transacties op het zelfde moment, kunnen klanten knelpunten in processen identificeren, niet-standaard processen en zwaktes in de verwerking lokaliseren, en bepalen wat eraan gedaan kan worden.

“Met het vertrouwen van SAP in onze oplossing en partnerschap, zijn we een stap dichterbij ons streven process mining toegankelijk te maken voor ieder bedrijf wereldwijd. Niet alleen zullen SAP klanten profiteren van toegang tot de technologie via hun bestaande relatie met SAP, maar ook vanuit SAP’s samenwerking in de ontwikkeling en ondersteuning van onze oplossing,”

vertelt Bastian Nominacher, co-CEO van Celonis.

Sinds 2012 is Celonis een vertrouwde en groeiende partner binnen het SAP Startup Focus programma, SAP’s versneller voor big-data voorspellende en real-time analytics startups die nieuwe applicaties bouwen op het SAP HANA® platform. In 2014 nam Celonis deel aan het SAP PartnerEdge® program for Application Development, dat krachtige mogelijkheden, voordelen en expertise biedt om het succes verder te stimuleren. Na het winnen van de SAP HANA Innovation Award in de “Most Transformative” categorie eerder dit jaar is de Celonis software nu een SAP oplossing die als productextensie wordt doorverkocht door SAP.

SAP Process Mining kan nauwkeurig geïntegreerd worden binnen het SAP software landschap, waardoor SAP HANA snel en makkelijk door de complexe en groeiende hoeveelheden data te verwerken die een hoge economische impact hebben – bijvoorbeeld, procure to pay, order to cash, supply chain management en IT service management.

Rolf Schumann, SAP’s chief technology officer en head of innovation in EMEA en MEE:

“We hebben process mining geïdentificeerd als een complementair element voor SAP’s product portfolio. We zijn onder de indruk van de capaciteiten van de Celonis oplossing, hoe het gebruik maakt van de kracht van het SAP HANA platform om fantastische resultaten te realiseren, en hoe goed het product al is opgenomen door veel van onze innovatieve klanten. Dat is waarom we hebben besloten om nauwer samen te werken met Celonis en het door te verkopen via onze master prijslijst. SAP Process Mining biedt een ander perspectief op processen, gebruikmakend van krachtige vernieuwende platformen om te helpen het inzicht te leveren dat elk bedrijf nodig heeft.”

Bron: SAP/Celonis