Salesforce.com (NYSE: CRM), ’s werelds meest bekroonde cloud-platform voor klantinteracties, geeft softwarebedrijven (ISV’s) een vliegende start met het Salesforce1 AppExchange Accelerate Program. Dit programma voorziet in een compleet pakket diensten en middelen om ontwikkelaars van enterprise software te ondersteunen bij het ontwikkelen van social, mobile en connected cloud apps op het Salesforce1 Customer Platform. Het nieuwe programma biedt de technologie en marketingondersteuning die softwarebedrijven nodig hebben om een nieuwe generatie enterprise apps te ontwikkelen en commercieel succesvol te maken. Door het ontbreken van opstartkosten kunnen ISV’s nu direct winstgevend zijn. Dankzij het bewezen cloud computing business-model kunnen zij zich concentreren op innovatie en groei, in plaats van op het bouwen en onderhouden van een IT-infrastructuur. Voor zakelijke eindgebruikers betekent dit dat het wereldwijd grootste ecosysteem van social, mobile en connected cloud apps nu versneld verder zal groeien.

“We zien dat elke bestaande enterprise app momenteel opnieuw wordt ontwikkeld om te kunnen voldoen aan de eisen van ‘connected business’, het zakendoen in een omgeving waar elk bedrijf voortdurend en op vele manieren verbonden is met zijn leveranciers en afnemers”, zegt Mike Rosenbaum, EVP of Salesforce Platform. “AppExchange Accelerate biedt softwareontwikkelaars nu een uitgelezen kans sneller op deze ontwikkelingen in te spelen.”

“De markt voor enterprise applicaties wordt steeds groter“, zegt Christine Dover, IDC’s Research Director, Enterprise Applications and Digital Commerce. “Organisaties hebben behoefte aan cloud-gebaseerde applicaties die aansluiten op hun specifieke behoeftes. Het is voor hen niet aantrekkelijk zelf IT-ers in dienst te nemen om generieke applicaties aan te passen. Het Salesforce Platform en het AppExchange Accelerate programma bieden ISVs een geweldige mogelijkheid om snel dergelijke specifieke en bedrijfskritische applicaties te ontwikkelen.”

De markt voor social, mobile en connected enterprise apps groeit explosief. Organisaties blijven investeren in nieuwe manieren om de verbinding met de klant te realiseren en hun organisatie effectiever in te richten. Of het nu gaat om het stroomlijnen van klantgerelateerde zakelijke processen, of om het compleet overzetten van een oplossing naar de cloud – nooit eerder waren er betere kansen voor startende softwarebedrijven om in te spelen op de tekortkomingen van de huidige losstaande legacy-systemen.

Helaas zijn veel ISV’s echter niet in staat om deze kans te pakken omdat ze gebruikmaken van technologieplatforms waarbij kosten sneller oplopen dan de inkomsten. Andere beginnende ISV’s overschatten de vraag naar hun product en onderschatten het belang van bewezen technologie. Ook onderschatten ze de kosten die gemoeid zijn met het aantrekken van nieuwe klanten of investeerders.

Het AppExchange Accelerate programma biedt ISV’s een bewezen business model. Door software te ontwikkelen op Salesforce1, kunnen startende softwarebedrijven gebruikmaken van een ‘pay as you sell’-technologiemodel dat onbeperkt schaalbaar is en waarbij de kosten voorspelbaar zijn, in lijn met de groei, en waarbij opstartkosten ontbreken. ISV’s kunnen zich zo volledig concentreren op het genereren van omzet. Een uitgebreid mentorprogramma helpt hen met advies op het gebied van technologie, strategie en klantenbenadering. Ook wordt nauw samengewerkt met een aantal belangrijke technologie-incubators en hebben deelnemers aan het programma direct toegang tot mogelijke investeerders zoals Accel Partners, Bessemer Venture Partners, Emergence Capital, SV Angel and Lightspeed Ventures.

Sinds de start in 2005, heeft de AppExchange zich ontwikkeld tot het grootste platform voor onafhankelijke social, mobile and connected cloud apps voor de enterprise. Op dit moment zijn ruim 2000 verschillende apps al meer dan twee miljoen keer geïnstalleerd door de klanten van salesforce.com. Met de komst van AppExchange Accelerate, zullen deze ‘connected companies’ alleen maar meer keus krijgen. Bedrijven kunnen vanaf de AppExchange de meest innovatieve en meest ‘connected’ zakelijke toepassingen net zo makkelijk downloaden als hun apps voor de iPhone. Zo kunnen zij zich concentreren op hun relatie met de klant en hoeven ze zich geen zorgen te maken over de upgrades en het onderhoud van hun bedrijfskritische applicaties.

Het Salesforce1 Customer Platform is het nieuwe social, mobile, connected en cloud customer platform, ontwikkeld om apps op het gebied van sales, service en marketing geschikt te maken voor het zogeheten ‘Internet of Customers’.

Salesforce AppExchange Accelerate komt voor gekwalificeerde start-ups in de eerste helft van 2014 beschikbaar.