Salesforce.comSoftwarebedrijf Salesforce was een pionier op het gebied van software voor klantenbeheer via de cloud. Met succes, het Amerikaanse bedrijf bestaat al 15 jaar en heeft een marktwaarde van 37 miljard dollar met een jaaromzet van ongeveer 5 miljard dollar. Salesforce investeert op dit moment in een nieuwe groeifase, wat goed te zien is bij de Nederlandse vestiging die vooral dient als verkooporganisatie.

Salesforce zal dit jaar verhuizen van Utrecht naar een kantoor in Amsterdam. `Voor Amerikanen is het toch belangrijk om in Amsterdam te zitten`, vertelt Renzo Taal, die leiding geeft aan de activiteiten van het softwarebedrijf in Scandinavië en de Benelux. Het afgelopen jaar werd Salesforce bekend in Nederland omdat het ging samenwerken met Philips. Naast Philips werkt Salesforce ook samen met grote bedrijven zoals Aegon, KPN en KLM.

Philips en Salesforce hebben samen een internetplatform ontwikkeld. Dit platform, HealthSuite genaamd, moet een podium worden voor digitale zorginnovaties en past goed in de strategie van Salesforce om het voor bedrijven mogelijk te maken om met app`s en data-analyse klanten beter te kunnen bedienen.

Bron: Financieel Dagblad