Salesforce.comSalesforce [NYSE: CRM], het Customer Success Platform en ’s werelds meest gebruikte CRM-oplossing, kondigt vandaag aan een nieuw Nederlands hoofdkantoor te openen in het prestigieuze The Edge, aan de Amsterdamse Zuidas. Het nieuwe hoofdkantoor is in lijn met het groeiend aantal klanten in Nederland, zoals DHL Benelux, KPN, Natuurmonumenten, PostNL, Spaces en Suitsupply.

Het nieuwe hoofdkantoor van Salesforce wordt gevestigd in het kenmerkende gebouw The Edge, aan de Amsterdamse Zuidas, ontwikkeld door OVG Real Estate en eind 2014 opgeleverd. Niet alleen de buitenkant van The Edge is kenmerkend, het gebouw ontving ook de hoogste score ooit van de Building Research Establishment (BRW), een wereldwijde graadmeter voor duurzaamheid in de bouwsector. Deze uitmuntende score maakt The Edge tot het meest duurzame gebouw ter wereld. Een voorbeeld van een duurzame oplossing is dat werknemers zelf verschillende elementen in het gebouw, zoals de verwarming en het licht, kunnen reguleren vanaf een smartphone of tablet.

Salesforce Customer Success Platform komt tot leven  
In het nieuwe kantoor wordt een Customer Briefing Center ingericht, een speciale ruimte om innovatieve oplossingen te laten zien en om samenwerking te bevorderen binnen het groeiende ecosysteem van klanten, partners en werknemers. Het Customer Briefing Center biedt een interactieve en hands-on ervaring, waarmee het Customer Succes Platform echt tot leven komt – van smartphones en wearables tot verbonden tandenborstels en auto’s.

Renzo Taal, VP Noord-Europa bij Salesforce:  

Nederland adopteert cloud-technologie in een rap tempo en Nederlandse bedrijven vragen ons hen te helpen hun business te transformeren en een lange termijnrelatie op te bouwen. Door ons Nederlandse hoofdkantoor te verhuizen naar Amsterdam, verdubbelen we onze kantoorruimte en zorgen we dat Salesforce goed zichtbaar is als een toegewijde partner. Een partner die weet waar de specifieke gevoeligheden liggen in de Nederlandse markt. ‘

Marcel Krom, CIO bij PostNL:

 ‘PostNLopereert in een uiterst competitieve markt. Met Salesforce zijn we in staat om op een heel andere manier met onze klanten te communiceren. Onze werknemer-portals hebben al geleid tot betere communicatie met onze werknemers. De integratie van onze klant-portals met de SalesforceSales en Service Cloud resulteert in een beter klantcontact.’

  • ‘Suitsupply staat bekend als een zeer innovatie partij en disruptor van de mode-industrie. Onze strategie is altijd geweest om zowel on- als offline naadloze service te leveren aan onze klanten, zodat ze verrast worden en zeker terugkeren’, vertelt Martijn van der Zee, marketing director bij Suitsupply. ‘De Marketing Cloud helpt ons bij het opzetten van  schaalbare 1:1 customer journeys, zodat we onze doelen kunnen bereiken.’

Nederlandse organisaties succesvol met Salesforce
Organisaties in Nederland adopteren cloud-technologie in een hoog tempo. Onderzoek van IDC laat zien dat de Nederlandse markt voor publieke cloud in 2014 met 28,7 procent gegroeid is tot circa €635 miljoen. Voorspellingen laten zien dat de cloud-adoptie tot 2018 zal groeien met 25,3 procent per jaar. Toonaangevende organisaties zoals DHL Benelux, KPN, Natuurmonumenten, PostNL, Spaces en Suitsupply gebruiken de kracht van het Salesforce Customer Success Platform om op een hele andere manier met hun klanten om te gaan.

  • DHL Parcel Benelux gebruikt Salesforce om klanten betere service te bieden, beter en sneller pakketten te bezorgen en verkoop te stimuleren in de gehele Benelux.
  • KPN ontwikkelt met Salesforce een cloud-platform om optimaal te kunnen luisteren naar klanten en klantinteractie te verbeteren.
  • PostNL optimaliseert de bezorgervaring met het Salesforce1 Platform. Met Salesforce heeft PostNL een systeem ontwikkeld waarmee ze continue in contact staan met de 23.000 post- en pakketbezorgers in Nederland, diat de juiste informatie op het juiste moment levert zodat alle pakketjes op tijd bezorgd worden.
  • Spaces, een populair concept van flexplekken in Nederland, heeft een app ontwikkeld met het Salesforce1 Platform, dat gebruikt kan worden om kamers en catering te boeken. De app brengt flexwerkers samen in een virtuele gemeenschap.
  • Suitsupply is een bekend mannenmodemerk en sinds het ontstaan in 2000 gegroeid naar 57winkels in 16 verschillende landen. Suitsupply  gebruikt Salesforce voor het creëren van gepersonaliseerde customer journeys, zowel online als in de winkels.