Salesforce.comBloomberg meldde dat Salesforce.com met financieel adviseurs aan het kijken is naar de overnamebieding die gedaan zou zijn door een tot op dit moment onbekende partij. Salesforce is de eerste en grootste leverancier van Cloud business software en het platform wordt ook veel gebruikt door andere leveranciers van Cloudsoftware. De grote spelers in bedrijfssoftware, SAP en Oracle (en misschien ook Microsoft) zijn op oorlogspad om de cloudportefeuille te versterken. SAP kocht de afgelopen tijd de meeste oplossingen (Ariba, Successfactors, Fieldglass en Concur) en het zou dan ook best eens kunnen zijn dat Oracle in een klap de achterstand wil proberen in te lopen.

De koers van Salesforce steeg op de geruchten met 11,6%. Alle softwareleveranciers zijn ervan overtuigd dat Cloud de toekomst is en heeft en dat deze op korte of langere termijn On Premises software grotendeels zal gaan verdringen.

De kopende partijen halen met de overname niet alleen een product binnen, maar bovenal ook kennis, die nodig is om de cultuur binnen de traditionele softwarebedrijven te veranderen. En dat is waarschijnlijk het lastigste onderdeel van de transitie waar deze bedrijven de komende jaren doorheen moeten. We zijn benieuwd wie deze slag zal gaan winnen. SAP lijkt dat te doen waar het om inkoop en HR gaat. Nu ligt de strijd aan de andere kant van de bedrijfsvoering.

Bron: Spend Matters