In 2014 realiseert Unit4 een record omzetgroei in SaaS orders. Het bedrijf uit Sliedrecht start nu met de volgende stap in haar ambities om een belangrijkere speler te worden in de internationale enterprise software branche. Helaas zal dit in Nederland gepaard gaan met het ontslag van ca. 300 medewerkers. 
Unit4
UNIT4, wereldwijd leverancier van bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties, heeft in 2014 een recordgroei van SaaS-orders geboekt van meer dan 70 procent. Hiermee overtreft de SaaS-omzet de inkomsten uit licenties en is UNIT4 wereldwijd een van de snelst groeiende enterprise software leveranciers. UNIT4 boekt omzetgroei in zowel SaaS- als licentie-omzet, wat de unieke positie van het bedrijf weergeeft.

In de volgende groeifase zal UNIT4 gebruik maken van de toenemende internationale schaal van het bedrijf. Om deze ten volle te benutten zal het investeren en verder bouwen aan een wereldwijde structuur met een primaire focus op het leveren van de beste klantendienstverlening.

UNIT4 zal dienstverlening aan klanten nog verder verbeteren en deze internationaal consistent maken met een aantal nieuwe initiatieven, waaronder:

  • De uitbreiding van internationale R&D-centra. Het verhogen van UNIT4’s ontwikkelcapaciteiten versnelt de uitrol van productinnovaties.
  • De inrichting van een wereldwijd expertisecentrum voor professional services.
  • Een nieuwe wereldwijde support-infrastructuur. Ondersteuning bieden via gebruiker-communities geeft snelle toegang tot de juiste productspecialisten.
  • Een uitbreiding van het wereldwijde partnerprogramma. Partners krijgen de mogelijkheid om met UNIT4 samen te werken op commercieel en implementatiegebied.

Om een efficiënte en succesvolle wereldwijde bedrijfsstructuur te creëren, is het nodig capaciteit op te bouwen in centrale expertise centra, wat wordt gerealiseerd door het verplaatsen van arbeidsplaatsen. Als gevolg hiervan worden zo’n driehonderd banen verplaatst over een periode van twee jaar van Nederland naar de centrale Europese Centers of Excellence in Spanje, Polen en Portugal. UNIT4 doet zijn uiterste best om het verdwijnen van banen uit Nederland zoveel mogelijk op te vangen met natuurlijk verloop en het niet vernieuwen van tijdelijke contracten, maar sluit gedwongen ontslagen niet uit.

UNIT4 versterkte begin vorig jaar het leiderschapsteam en kondigde een ambitieuze strategie aan. Jose Duarte, CEO van UNIT4:

“De resultaten van 2014 laten duidelijk zien dat de huidige veranderingen binnen het bedrijf hun vruchten afwerpen. We moeten nu verder investeren en herstructureren om de softwareorganisatie van de toekomst te bouwen.”
Bron: Unit4