Bron: Tangramsoftware

’s Heeren Loo, ondersteuner voor mensen met een verstandelijke beperking, kiest voor de HR-software van Tangram. De oplossing ondersteunt op integrale wijze het proces van in-, door- en uitstroom van (potentiële) medewerkers. ’s Heeren Loo maakt de keuze voor Tangram om de externe en interne arbeidsmarkt optimaal te matchen vanuit één systeem, en maakt hiermee een efficiëntie- en professionaliseringsslag.
De totaaloplossing van Tangram biedt ’s Heeren Loo overzicht van en inzicht in zowel bestaande en toekomstige vacatures als alle interne- en externe kandidaten. ’s Heeren Loo biedt in bijna heel Nederland zorg aan en heeft ruim 800 locaties en 14.000 werknemers. De HR-afdeling vervult jaarlijks 1.400 vacatures en verwerkt 18.000 sollicitaties. Door het in-, door- en uitstroomproces te integreren is ’s Heeren Loo in staat om de kandidaten beter te bedienen en een ideale match te realiseren. Geautomatiseerd wordt rekening gehouden met aspecten als opleiding, diplomering en voorrangsposities, waardoor doorstroom in de organisatie wordt bevorderd.
Het gebruiksvriendelijke karakter van de software zorgt voor een snelle en effectieve afhandeling van de sollicitaties. In de oplossing kunnen bovendien trajecten worden toegevoegd aan medewerkers, waarmee HR-professionals kandidaten actief kunnen begeleiden naar ander werk binnen of buiten de organisatie. Een correcte en complete dossieropbouw is hiermee gewaarborgd.
“De software helpt ons het in-, door- en uitstroomproces goed te stroomlijnen”, aldus Elwy Duijvestijn, teammanager personeelsondersteuning bij ’s Heeren Loo. “Sinds 2004 werkten we al met de recruitment software van Tangram. Door de uitbreiding kunnen we nu onze huidige en toekomstige personeelsplanning goed overzien. Bovendien zorgt het ervoor dat we de kansen van de interne arbeidsmarkt niet over het hoofd zien. De keuze sluit dan ook goed aan bij ons thema van 2013: Vitaal aan het werk.”
Maurice Meesters, algemeen directeur van Tangram: “Als werkgever en als HRM’er wil je een optimaal rendement realiseren uit je volledige personeelsbestand. Alleen met goed overzicht van interne en externe kandidaten en vacatures, en een goede samenwerking tussen recruiters en mobiliteitsadviseurs, kun je snel en adequaat reageren om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Door in-, door- en uitstroom als geïntegreerd proces in te richten, kun je het maximale uit je HR-beleid halen.”