Royal Brinkman investeert in haar toekomst met de overstap naar het ERP-systeem Microsoft Dynamics AX 2012. Met dit omvangrijke traject, uitgevoerd door HSO, kan de verdere uitbreiding van de webshop, de internationalisering en optimalisatie van de logistiek worden gerealiseerd.

De slogan ‘Voorop in tuinbouw’ uit zich bij Royal Brinkman onder andere op het gebied van e-commerce. De Royal Brinkman webshop is een belangrijke online aanvulling op de bestaande klantbenadering waarvan het belang alsmaar toeneemt. Als enige tuinbouw totaaltoeleverancier biedt Royal Brinkman een overzichtelijke, klantvriendelijke, goed werkende webshop.

Met de verdere ontwikkeling van de e-commerce activiteiten is niet alleen een extra verkoopkanaal gecreëerd, maar is ook een aanjagende kracht achter de optimalisering van bedrijfsprocessen ontstaan. Met de geplande vernieuwing van het ERP-systeem komt er een basis waarmee ook de e-commerce activiteiten verder kunnen worden ontwikkeld en worden uitgebreid.

Optimalisatie logistiek
Ook qua verdere internationalisering en logistieke verbeteringen zijn er stappen te nemen en een goed ERP-systeem speelt daarin een belangrijke rol. Kostenbesparing door efficiënter werken is een van de voornaamste doelen. Met de nieuwe Microsoft ERP-software kan ook deze optimalisatie worden gerealiseerd.

 

Bron: HSO Logistiek