In 2016 beheert 70 procent van ’s werelds meeste succesvolle bedrijven hun bedrijfsprocessen met behulp van realtime voorspellende analyse en/of een extreme vorm vancollaboration, voorspelt onderzoeksbureau Gartner.

pointer, altimeter, meter

Gartner zegt datintelligent business operations (IBO)een van de meer effectievere methodes is om bedrijfsprocessen te verbeteren. Dankzij IBO zijn processen “zelfbewust” en kunnen ze leren van interacties, hun context en de situaties waarin ze geplaatst worden.

Zodra een situatie wordt “aangevoeld”, zegt Gartner, kan analytics actief toegepast worden. Ook zullen bedrijven on-demand analytics blijven doen om de uitkomsten van mogelijke veranderingen te voorspellen.

Direct resultaat

“De impact van de integratie van realtime analytics met operationele processen wordt voor de business direct merkbaar omdat het de manier van werken verandert”, zegt analistJim Sinurvan Gartner.

“De meest in het oog springende verandering is de toegenomen zichtbaarheid in hoe het bedrijf draait en wat er gebeurt in de externe omgeving. Individuele medewerkers en managers worden zich meer bewust van situaties, dus ze kunnen sneller tot beslissingen komen.”

Het gevolg is dat bedrijven met realtime analyse en beslissingsmogelijkheden beter presteren. Een groter bewustzijn van situaties leidt tot niet alleen tot betere en snellere beslissingen, maar ook tot betere klantenservice, omzetgroei, kostenreductie en risicoverkleining.

“Het is technisch al decennia mogelijk om realtime analytics in transactie- en recordverkeer te implementeren”, zegt Sinur. “Toch wordt het pas sinds kort in bedrijfsprocessen of operationele toepassingen gebruikt.”

Lees volledige artikel