ReadSoft en Simac Document Solutions hebben onderzocht wat de huidige mate van automatische factuurverwerking is bij verschillende organisaties. Het onderzoek werd gehouden onder 128 crediteurenadministraties.

De resultaten zijn opmerkelijk. Het merendeel van de respondenten geeft aan dat meer dan 75% van alle inkomende facturen nog steeds een papieren factuur is. Verder geeft 20% van de organisaties aan dat facturen te laat worden betaald en verwerkt 70% van de respondenten de facturen handmatig in het financiële systeem. Van de respondenten voorziet 83% een investering in scanning en OCR.

Met behulp van deze benchmark kunnen organisaties onderbouwd beslissen over de mogelijkheden om de efficiency van de crediteurenadministratie te verhogen en de kosten te verlagen. Organisaties die factuurwerking al wel hebben geautomatiseerd kunnen zien waar zij staan ten opzichte van andere organisaties.

“Het is opmerkelijk dat maar 26% van de respondenten gebruik maakt van scanning en OCR” aldus Gert-Jan de Vries, Managing Director Benelux“Crediteurenadministraties zijn uitermate geschikt voor automatisering. Eén van de processen die zich goed leent voor automatisering is het factuurverwerkingsproces”

De resultaten zijn beschikbaar op de website:http://info.readsoft.com/NLBenchmarkSimac_LP1.html

Over ReadSoft
ReadSoft is een toonaangevende en wereldwijde aanbieder van software oplossingen voor Document Automatisering in de Cloud of op locatie. ReadSoft software stelt bedrijven in staat documentprocessen te automatiseren zoals: verwerking factuurverwerking en postkamerautomatisering. ReadSoft is wereldwijd nummer één in factuur automatiseringsoplossingen. Sinds de start in 1991 is ReadSoft uitgegroeid tot een wereldwijde speler met vestigingen in 17 landen op zes continenten en heeft een netwerk van lokale en internationale partners. Het hoofdkantoor is gevestigd in Helsingborg, Zweden en het ReadSoft aandeel wordt verhandeld op de Nasdaq OMX Nordic Exchange Small Cap List. Voor meer informatie over ReadSoft, gaat u naar www.readsoft.nl

Over Simac
Simac Document Solutions is gespecialiseerd in oplossingen voor geautomatiseerde factuur-, document- en formulierverwerking. Onze gebruiksvriendelijke oplossingen en producten helpen u uw documentenstroom digitaal en efficiënt te ordenen. Of het nu gaat om personeels- of leerlingdossiers, uw inkoopfacturen, de postverwerking of menukeuzeformulieren. Met de slimme oplossingen van Simac Document Solutions bespaart u tijd, papier en daarmee geld. Voor meer informatie over Simac Document Solutions, gaat u naar www.simac.com/nl/document-solutions