Ongeveer driekwart van de onderzochte bedrijfsvestigingen met vijftig of meer medewerkers geeft aan dat er gebruik wordt gemaakt van hr-software. Dit blijkt uit onderzoek van Computer Profile onder circa 6600 interviews it-verantwoordelijke personen over het gebruik van bedrijfskritische applicaties.

Voor hr-software geldt dat ongeveer de helft van de gebruikte oplossingen onderdeel is van een erp-toepassing, de andere helft betreft niet-erp-gerelateerde hr-software. De oplossing die het meest wordt aangetroffen is de hr-oplossing van Raet. Bijna 12 procent van alle locaties geeft aan hr-software van deze leverancier te gebruiken.

Veruit de belangrijkste gebruikersgroep van de software van Raet zijn instellingen uit de publieke sector. Bij 28 procent van alle onderzochte locaties bij de overheid, uit het onderwijs of de zorgsector wordt hr-software van Raet gebruikt, waarbij het zwaartepunt ligt bij de zorginstanties. Oplossingen van ADP worden gebruikt door 9 procent van de bedrijfsvestigingen. ADP wordt bovengemiddeld aangetroffen bij locaties in het segment national enterprises (14 procent) en medium sized businesses (11 procent). Afas komt het sterkst naar voren in het commerciële segment. Hr-software van SAP en Centric wordt het meest gebruikt bij multinationals en Fortune 500-locaties.


Lees meer over het onderzoek: Computable