EI.R.I.S.vides Waterbedrijf gaat de functionaliteit voor organisatiebrede samenwerking en kennismanagement koppelen aan document-, content- en records management. Na een zorgvuldig selectietraject is de keuze gemaakt voor èn SharePoint èn OpenText, voorzien van een robuuste koppeling die governance en compliance waarborgt. Evides trekt daarbij samen op met I.R.I.S. Nederland.

Tijdens het selectietraject werd al snel naar – het al in huis zijnde – SharePoint gewezen als de oplossing voor samenwerking en kennismanagement. Het bleek echter een complexe zaak om records management bij SharePoint in te regelen. Evides heeft vele verschillende typen content en documenten waar even verschillende wetgeving op van toepassing is. Vernietigingstermijnen lopen uiteen en de verwerking van klantendata en andersoortige documenten dient aan regels te voldoen. Essentieel dus dat workflows en business rules eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd. Uiteindelijk is voor een hybride omgeving gekozen: met SharePoint en met OpenText.

Voor die hybride omgeving is gekozen nadat I.R.I.S. Nederland alle ruim 80 benodigde vereisten aantoonbaar kon realiseren en met de oplossing ‘OpenText Application Governance & Archiving for Microsoft SharePoint’ (AGA) een passend antwoord had voor records management. Evides was direct enthousiast over AGA, zeker na het afleggen van enkele referentiebezoeken.

Evides werkt nu aan een omgeving rondom Content Server 10, AGA en SharePoint; een moderne en slagvaardige content- en kennismanagement infrastructuur. Medio mei 2015 voorziet men de afronding. Dat geeft Evides de kans om de organisatie waar nodig voor te bereiden op eventueel nieuwe processen. Met Content Server 10 beschikt Evides over een stabiele database, met SharePoint over een intuïtieve tool met een goede interface waarmee samenwerking en kennismanagement naar een hoger plan kunnen worden getild. De toevoeging van AGA verzekert een robuuste en toch flexibele manier voor records management.

Evides standaardiseert op twee leveranciers, namelijk OpenText en Microsoft. Dat is een stabiele omgeving die door het commitment van zowel de leveranciers als van I.R.I.S. Nederland van continuïteit verzekerd is. I.R.I.S. implementeert en integreert de oplossing. De implementatie van OpenText Application Governance & Archiving bij Evides door I.R.I.S. Nederland is de eerste installatie in Nederland.