Bron: Persbericht

Eindhoven, 17 januari 2013

Qollect heeft alle bedrijfsprocessen met betrekking tot bijzonder beheer van hypotheken gedigitaliseerd en geoptimaliseerd met behulp van Hyarchis.Net, het Enterprise Content Management (ECM) systeem van VDD IQware. Qollect is de business process outsourcing organisatie voor bijzonder beheer van hypotheken en consumptieve kredieten. Qollect gebruikt het Hyarchis.Net Document Management systeem voornamelijk om alle inkomende en uitgaande correspondentie te digitaliseren. Door de uitrol van deze oplossing binnen de organisatie is de kwaliteit van de werkprocessen verbeterd, zijn zoektijden verminderd en is er sprake van een reductie van papierstromen. Qollect verzorgt special servicing voor partijen als ELQ Hypotheken.

Voor de invoering van papierarm werken maakte Qollect gebruik van ruim 3.500 papieren dossiers. Nu zijn alle brieven, documenten en e-mails in digitale vorm opgeslagen op één centrale plek. Door de digitale beschikbaarheid van bestaande dossiers en inkomende post is het voor medewerkers mogelijk om sneller en efficiënter te werken. Iedere geautoriseerde medewerker kan de digitale dossiers plaats- en tijdonafhankelijk raadplegen, waardoor ze altijd volledig inzicht hebben in de status van een klant. Deze hoge toegankelijkheid verbetert de communicatie richting de klant en professionaliseert de dienstverlening.

“De nieuwe manier van werken met Hyarchis.Net Document Management maakt het voor ons mogelijk om met de tijd mee te gaan en in te spelen op de behoefte van de klant en geldverstrekkers”, stelt Jeroen Heikens, Manager Operations bij Qollect. “Doordat gegevens digitaal toegankelijk zijn, is het mogelijk om informatie voor aanleverende of afnemende partijen op maat en beveiligd ter beschikking te stellen. Naast de tijdwinst en de kostenbesparing die we hierdoor hebben gerealiseerd, besparen de digitale dossiers tevens veel ruimte. We zijn dan ook erg tevreden over deze werkwijze en de voordelen die dit met zich mee heeft gebracht.”

——————

Over VDD IQware
VDD IQware is de Nederlandse ontwikkelaar en leverancier van het Enterprise Content Management systeem Hyarchis.Net, dat zorgt voor de digitale opslag en verwerking van alle papieren en digitale documenten. Met de document- en workflow suite van Hyarchis.Net biedt VDD IQware in het bedrijfsproces geïntegreerde oplossingen voor efficiënter werken ter verhoging van de kwaliteit en productiviteit in organisaties. VDD IQware is actief in de financiële en zakelijke dienstverlening, overheid, accountancy, zorg en welzijn, onderwijs en projectgeoriënteerde sector. Hyarchis.Net bestaat uit de bouwstenen: Document Management, Case Management, Business Process Management, Document Composition, Web Content Management, Document Xtract, E-mail Managementen Records Management. Meer informatie op www.hyarchis.net.