Qlik CloudQlik lanceert Qlik DataMarket, Qlik Sense Cloud en Qlik Sense Charts

Qlik® (NASDAQ: QLIK), leider in visual analytics, introduceert vandaag Qlik Cloud®. Dit is een reeks nieuwe cloudgebaseerde oplossingen, waaronder Qlik DataMarket. Deze Data-as-a-Service oplossing biedt organisaties online toegang tot de meest geraadpleegde databronnen wereldwijd. De data is gestandaardiseerd, waardoor deze direct kan worden ingelezen in het visual analytics platform Qlik Sense. Dit maakt het eenvoudiger om on-demand externe data, zoals demografische, economische en bevolkingsindicatoren, te combineren met interne data. Qlik is de eerste BI-leverancier die Data-as-a-Service kosteloos beschikbaar stelt.

Krachtige combinatie van interne en externe data
Qlik gelooft dat inzicht in zowel externe als interne data noodzakelijk is om tot de juiste beslissingen te komen. Met Qlik DataMarket kunnen organisaties interne data eenvoudig toetsen en benchmarken met data uit verschillende externe bronnen. Zo kan een salesmanager salesdata koppelen aan consumentendata om de marktpenetratie beter te begrijpen of aan data over het weer om het effect hiervan op de verkoop inzichtelijk te maken.

Sabine Palinckx, Country Manager Benelux bij Qlik.

“Onze cloudstrategie omvat meer dan alleen een infrastructuur of Software-as-a-Service. We zien een fantastische kans voor cloudgebaseerde diensten die van grote toegevoegde waarde zijn, zoals het Data-as-a-Service-model van Qlik DataMarket. Hiermee kunnen organisaties de visual analytics ervaring optimaliseren, zelfs tot het allerlaatste moment. Omdat beslissingen vaak gezamenlijk worden genomen, is de cloud een belangrijk onderdeel van onze strategie.”

Qlik Sense Cloud en Qlik Sense Charts 
Qlik Cloud bestaat, behalve uit Qlik DataMarket, uit Qlik Sense Cloud en Qlik Sense Charts. Met Qlik Sense Cloud kunnen applicaties in het visual analytics platform Qlik Sense eenvoudig en kosteloos worden gedeeld met derden. Ook als deze personen zelf geen Qlik Sense licentie hebben. Qlik Sense Cloud is per direct beschikbaar en zal continu worden aangevuld met nieuwe functionaliteiten, waaronder de mogelijkheid om apps en storyboards te ontwikkelen op basis van eigen data en data uit Qlik DataMarket.

Qlik Sense Charts biedt gebruikers de mogelijkheid om gratis en zonder technische kennis interactieve visualisaties te integreren in websites, blogs en social media. Lezers kunnen op deze manier eenvoudig inzoomen en data filteren. Door het responsive design worden visualisaties altijd goed weergegeven, ongeacht het device of schermformaat.

Beschikbaarheid 
De deelfunctionaliteit van Qlik Sense Cloud is per direct beschikbaar. De uitbreidingen van Qlik Sense Cloud volgen later in 2015. Qlik DataMarket voor Qlik Sense volgt in juni en voor QlikView in de tweede helft van 2015. Qlik Sense Charts is beschikbaar vanaf de tweede helft van 2015.