De Compliance Services-praktijk van PwC heeft het document management systeem van UNIT4 in gebruik genomen. Daarnaast gaat deze afdeling – die klanten helpt bij het voldoen aan steeds complexere wet- en regelgeving – werken met UNIT4 Auditor voor fiscale werkprogramma’s en UNIT4 Actueel, dat fungeert als digitaal kantoorhandboek. Als gevolg van de aanschaf neemt PwC afscheid van papieren aangiftedossiers en kiest het nadrukkelijk voor centrale opslag van informatie. Het beheer van de software vindt plaats in het datacenter van UNIT4.

De nieuwe software complementeert de fiscale aangiftesoftware en vervangt papieren dossiers, werkprogramma’s, fysieke handboeken en archieven. Dit maakt locatie onafhankelijk werken eenvoudiger. Door de automatiseringsslag zijn de benodigde gegevens direct op te roepen, te bewerken en te archiveren. Bovendien is de voortgang van fiscale aangiftewerkzaamheden beter te volgen. Door gebruik van UNIT4 Auditor is direct te zien waar het onderhanden werk zich bevindt en wat de status hiervan is. Ruim 800 medewerkers krijgen toegang tot het centrale documentarchief.

PwC tekende in december 2008 een overeenkomst met UNIT4 voor de levering van software voor de Compliance Services-praktijk. De organisatie zet de software in bij het verzorgen van fiscale aangiften voor klanten, zoals voor de vennootschapsbelasting, de inkomstenbelasting en klantportalen. Op haar beurt ondersteunt PwC de softwareleverancier bij het verder optimaliseren van de UNIT4 Accountancy software. De salarissoftware van UNIT4 wordt reeds zowel ingezet voor de dienstverlening aan klanten als voor de interne salarisadministratie van de 4.600 medewerkers. PwC werkt ook met UNIT4 AccountAnalyser voor de controle en analyse van financiële klantdata.