Rotterdam, 10 juni 2013 – Progress Software (NASDAQ: PRGS) brengt Progress®Pacific™ op de markt. Pacific is een krachtig, gebruiksvriendelijk platform voor het bouwen en beheren van ‘connected apps’ op ieder mobiel, cloud of social platform. Connected applicaties kunnen geïntegreerd worden met real-time data van meerdere bronnen om analyses te versnellen, problemen sneller op te lossen en direct te kunnen reageren op veranderingen. Progress Pacific is een fundamentele nieuwe benadering van applicatieontwikkeling. Bedrijven en onafhankelijke softwareontwikkelaars hebben hiermee de vrijheid om te werken met verschillende databronnen, distributieomgevingen en de business logic tools die het beste passen bij het project.

Veel organisaties staan onder druk en kiezen daarom voor applicaties die snel ontwikkeld kunnen worden in een poging om de concurrentie voor te blijven. Deze applicaties zijn echter vaak niet flexibel en zijn verbonden aan een specifiek platform. Bovendien missen ze de integratie met de data uit onafhankelijke SaaS-, database-, Big Data-, social-, CRM- en ERP-systemen. Met Progress Pacific zijn ontwikkelaars niet langer gebonden aan een specifiek platform doordat het een uitgebreide reeks aan integratiemogelijkheden biedt, waaronder:

 

  • Snel apps ontwikkelen: Krachtige zakelijke applicaties kunnen in korte tijd worden ontwikkeld door features als point-and-click en drag-and-drop in een standaard browser. Dit bespaart tijd en geld en biedt volledige ontwikkelvrijheid. Om dit mogelijk te maken heeft Progress Software Rollbase, inc. overgenomen. Dit is een onafhankelijke softwareleverancier. Rollbase werd recent door Gartner erkend als een van de ‘Cool Vendors in PaaS’*. De Rollbase applicaties worden wereldwijd door ruim 10.000 gebruikers benut en zijn in tien verschillende talen beschikbaar. Zie demo.
  • Connectie met belangrijke databronnen: Het is mogelijk om data te integreren uit diverse SaaS-, relationele database-, NoSQL-, Big Data-, social-, CRM- en ERP-systemen. Op deze manier kunnen geautomatiseerde, contextbewuste applicaties worden ontwikkeld. Technologie van data connectivity-leverancier Progress DataDirect® maakt snellere integratie en data-analyse mogelijk zodat data snel inzichtelijk wordt en keuzes in korte tijd kunnen worden gemaakt. Zie demo.
  • Unieke hybride ontwikkelmogelijkheden: Waar bij veel andere aanbieders de ontwikkelmogelijkheden beperkt blijven tot cloud of on-premise, biedt Progress Pacific de mogelijkheid om cloud-apps te bouwen die eenvoudig uit te rollen zijn naar verschillende omgevingen (cloud, on-premise of hybride) en kunnen worden gekoppeld aan bestaande applicaties. Door probleemloos samen te werken met bestaande applicaties, inclusief de applicaties die gebruik maken van OpenEdge®,Corticon® of andere technologieën, is bedrijfskritische data toegankelijk, blijft business logic behouden en zijn IT-investeringen tegelijkertijd beschermd.

Krish Mani, Senior Vice President en CIO bij JELD-WEN zegt: “Wij zijn één van de grootste fabrikanten van betrouwbare ramen en deuren. Dankzij onze op Progress gebaseerde applicatieomgeving kunnen wij ons focussen op het bieden van de beste producten en diensten en hoeven wij geen tijd en energie te steken in de onderliggende IT-infrastructuur. We zijn ervan overtuigd dat platforms als Pacific ons kunnen helpen om applicatieontwikkeling verder te vereenvoudigen en data-gedreven applicaties te bouwen die de groei van de onderneming te stimuleren.”

“Met Rollbase hadden we als doel om een applicatie-ontwikkelplatform te creëren voor het bouwen van zakelijke cloud-oplossingen, waarbij zo min mogelijk programmeerwerk nodig is”, aldus Matt Robinson, medeoprichter en CEO bij Rollbase. “Binnen zes jaar zijn we gegroeid tot een erkend innovator binnen de industrie en we zijn verheugd onderdeel te zijn van Progress Pacific.”

Phil Pead, President en CEO bij Progress stelt: “Progress startte dertig jaar geleden met de filosofie dat software niet de belangrijkste focus van een computerprogrammeur zou moeten zijn. Die gedachte is al die tijd overeind gebleven. We hebben dit nieuwe platform ontwikkeld met de gebruiker als uitgangspunt. Het is gebouwd voor de huidige wereld waarin snelheid en eenvoud belangrijk zijn voor veel bedrijven om competitief te zijn. Progress Pacific zorgt ervoor dat ideeën in korte tijd hun plek vinden in de werkelijke wereld”.

Beschikbaarheid
Progress Pacific zal later in het derde kwartaal beschikbaar zijn. Rollbase™ is direct beschikbaar. 

Bron: Persbericht