OpenEdge® 11.2 Platform met Mobile App Builder versnelt het ontwikkelen van kritische zakelijke apps voor mobility en maakt het mogelijk om in één keer een app te ontwikkelen die draait op alle nieuwste platformen voor mobiele toepassingen, waaronder iOS en Android

Rotterdam, 30 januari 2013 – Progress Software Corporation (NASDAQ: PRGS), een internationaal softwarebedrijf die het ontwikkelen en implementeren van zakelijke applicaties mogelijk maakt en vereenvoudigt, introduceert het nieuwe Progress® OpenEdge 11.2 cloud-applicatie ontwikkelplatform. Onderdeel van het nieuwe platform is de cloud-gebaseerdeOpenEdge Mobile App Builder.

Een recent onderzoek onder IT-afdelingen wereldwijd, dat werd uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Vanson Bourne in opdracht van Progress Software, laat zien dat veel ondernemingen van plan zijn om eindgebruikers toegang te bieden tot mobiele applicaties die zijn geschikt zijn voor zakelijk gebruik. Hiermee verkleinen zij de ‘App Gap’ die is ontstaan. Toch verwachten veel van deze ondernemingen dat zij nog wat barrières moeten beslechten, zoals beveiligingsrisico’s, additionele benodigde investeringen en de noodzakelijke doorlopende ondersteuning die zij moeten bieden.

De Progress OpenEdge Mobile App Buider tool werd officieel gepresenteerd tijdens de Internationale Progress Software Partner Conferentie in Las Vegas. Met deze tool kunnen organisaties de ‘app gap’ verkleinen doordat het onafhankelijke softwareleveranciers en ontwikkelaars in staat stelt om snel applicaties te ontwikkelen voor alle mobiele platformen, inclusief iOS and Android. op basis van het zogenaamde ‘write once, run anywhere’-principe. Het stelt ontwikkelaars ook in staat om voortdurend en efficiënt applicaties te updaten. Hiermee kunnen zij anticiperen op nieuwe ontwikkelingen binnen de mobiele applicatiemarkt en nieuwe devices die worden geïntroduceerd. De OpenEdge Mobile App Builder tool biedt een zeer productieve en sterk vereenvoudigde ontwikkelervaring van het begin tot het eind waarmee de eindgebruiker toegang krijgt tot kritische bedrijfsapplicaties via verschillende mobiele devices.

Meer dan 1400 onafhankelijke softwareleveranciers ontwikkelen hun applicaties op het Progress OpenEdge-platform en er zijn honderden applicaties die gebaseerd zijn op het OpenEdge-platform die draaien in de cloud.

De OpenEdge Mobile App Builder tool is volledig geïntegreerd met de back-end van Progress OpenEdge waardoor ontwikkelaars bestaande diensten niet opnieuw hoeven te bouwen. Bovendien biedt het een geoptimaliseerde ontwikkelomgeving voor transactionele applicaties.

Nieuwe features binnen het OpenEdge 11.2-platform zijn onder andere:

 

  • Mogelijkheden voor mobility: Visual Designer en UI tool kit voor telefoon- en tablet-applicaties, REST-ondersteuning voor OpenEdge applicatieserver, Javascript Data Binding support libraries en ‘write once, run anywhere’ ondersteuning voor iOS en Android;
  • Productiviteit en performance verbeteringen: Gestructureerde afhandeling van foutmeldingen op sessieniveau, verbeterde performance voor het aanroepen van AppServer, ondersteuning voor SQL offset/fetch statements, Progress Developer Studio met Scratch Editor en sub-Second PAUSE ondersteuning voor ABL-processen;
  • Extra platform-ondersteuning: Windows 8, SQL Servers 2012-certificering en Eclipse 3.7-ondersteuning.

“In 2017 wordt het merendeel van de zakelijke cloud-oplossingen voor ondernemingen ontwikkeld om mobiel toegang en interactie mogelijk te maken”, stelt Mike West, vice president en analist bij Saugatuck Technology. “Een ontwikkelplatform voor mobiele applicaties, zoals Progress OpenEdge 11.2, is de meest betrouwbare manier om te zorgen voor een productieve applicatie-ontwikkeling en voortdurende verbetering van mobiele oplossingen die draaien op diverse platformen.”

“Meer dan 4 miljoen mensen maken gebruik van applicaties die zijn ontwikkeld op het OpenEdge-platform en mobiele toegang tot applicaties is tegenwoordig een absolute voorwaarde” stelt Karen Tegan Padir, senior vice president en business line executive Progress Software. “Wij bieden een platform waarmee de complexiteit wordt weggenomen bij het ontwikkelen van mobiele applicaties zonder afbreuk te doen aan de naadloze integratie met het OpenEdge-platform. Dit stelt ontwikkelaars in staat om sneller applicaties op de markt te brengen.”

 

Bron: persbericht