Rotterdam, 13 februari 2013 – Progress Software Corporation (NASDAQ: PRGS) heeft awards uitgereikt aan vijf software leveranciers in de EMEA-regio voor hun innovatieve en ongeëvenaarde zakelijke applicaties. De Progress Partner Awards zijn uitgereikt aan partners in vijf categorieën, die één of meerdere kernproducten van Progress gebruiken:Progress® OpenEdge® , Progress Apama®Progress Corticon® of Progress DataDirect®.

Gedurende de Progress Software Global Partner Conference, die onlangs plaatsvond in Las Vegas, zijn voor de 11e keer de jaarlijkse Channel Partner Awards uitgereikt. Vijftien partners werden genomineerd vanwege de belangrijke rol die zij spelen in het versterken van de Progress partner community en het ondersteunen van hun klanten met vooraanstaande softwareoplossingen. Progress feliciteert alle genomineerden, waaronder: proALPHA Software AG, EuroSystems Automatisering, GMT Europe, VanMeijel Automatisering BV, BCT, Four Soft, TIE Kinetix, Mambo Five, MKG, Exact, Kalshoven Automation BV, API Maintenance Systems A/S, COINS en Progress Technologies.

De winnaars van de Progress Software EMEA Partner Awards zijn:

  • Four Soft – Visionary Award. Deze award wordt uitgereikt aan onafhankelijke softwareleveranciers die op unieke wijze de software van Progress gebruiken om zo in een specifieke marktbehoefte te voorzien. Four Soft paste multi-tenancy toe bij hun SaaS-applicatie. Hierbij maken zij ook gebruikt van failover en Transparent Data Encryption. De vernieuwde SaaS-applicatie zal later dit jaar geïntroduceerd worden.
  • VanMeijel Automatisering B.V. – Challenger Award. Deze award wordt toegekend aan de partner die grenzen verlegt door out-of-the-box te denken en hiermee productinnovatie en verbeteringen stimuleert. VanMeijel Automatisering, een Nederlandse leverancier van software en diensten voor het financieel managen van projecten in de bouw, is de personificatie van een ‘Challenger’. Het bedrijf realiseerde omzetverhoging op het gebied van OpenEdge BPM binnen bedrijfsprocessen. Als onderdeel van de METACOM-applicatie heeft het bedrijf tevens application delivery in de cloud omarmd door het gebruik van Progress Arcade.
  • COINS – Fastest Growing Partner Award. De Fastest Growing Partner award wordt toegekend aan de partner die het afgelopen jaar de meeste nieuwe licenties verkocht.
  • Progress Technologies – Worldwide Distributor of the Year. Deze award is voor de distribiteur die in het fiscale jaar 2012 de meeste omzet heeft gerealiseerd.
  • AIGS – New Growth Distributor. De New Growth Distributor award geeft erkenning aan de partner die de meeste nieuwe kernactiviteiten heeft ontwikkeld in het fiscale jaar 2012.

Progress Software heeft met vele duizenden partners in meer dan 140 landen samengewerkt om het succesvolle partnerprogramma Partner+ te ontwikkelen. Progress ondersteunt haar wereldwijde partners bij het inspelen op de behoeften van hun klanten, het ontwikkelen en behouden van een winstgevende onderneming en bij het realiseren van lange termijn doelen. Met het empowerment programma van Progress hebben partners de mogelijkheid om technische uitdagingen in hun markt hoofd te bieden met behulp van experts. Progress werkt samen met hun partners van begin tot eind, van concept tot uitvoering en optimalisatie, om zo de bedrijfsgroei te bevorderen.

“Ik voel mij vereerd dat wij de Visionary Award hebben gekregen”, stelt Willem van Anrooij, directeur van Four Soft Netherlands B.V. “Met deze award krijgen wij erkenning voor ons continue streven om de beste te zijn in het leveren van innovatieve oplossingen. Met deze oplossingen ondersteunen we onze wereldwijde T&L klanten bij het oplossen van complexe bedrijfsissues, het stroomlijnen van processen en het bewerkstelligen van grotere flexibiliteit.”

“Wij zijn verheugd dat we dit jaar de Progress Challenger Award in ontvangst mochten nemen”, zegt Frans van Meijel, Managing Director bij VanMeijel. “De markt waarin wij actief zijn is zeer dynamisch met een complexe keten van toeleveranciers. Met Metacom stellen wij onze klanten in staat om op eenvoudige wijze hun bedrijfsprocessen te verbeteren en flexibeler te maken. Onze klanten moeten direct kunnen anticiperen op veranderingen en de technologie van Progress maakt dit mogelijk. Het biedt voor ons als applicatiepartner de ideale basis om een onderscheidende oplossing te bieden.”

“Wij zijn erg trots op ons sterke en levendige netwerk van ruim 1500 partners en wij ondersteunen hen dan ook graag in het ontwikkelen en implementeren van applicaties met Progress OpenEdge”, stelt Dan Veitkus, general manager van Progress Software. “Ons platform, al dan niet in de cloud of on-premise, biedt partners een goede basis waar vanuit zij kunnen groeien. Wij waarderen de vooruitdenkende initiatieven van de Channel Partner Award winnaars enorm en wij kijken er erg naar uit om ook dit jaar onze relaties verder te versterken.”