Waardenburg, 15 februari 2013 – Coöperatie Primera heeft een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend met Valk Software. De succesvolle samenwerking van de afgelopen 8 jaar is bezegeld met een nieuw contract voor 5 jaar. Primera en Valk Software hebben door de jaren heen tal van innovatieve projecten uitgerold. Valk Software verzorgt al sinds 2005 de winkelautomatisering voor alle 450 winkels van Primera.

Primera opereert succesvol als marktleider in het segment van tabak en gemak. De formule groeit nog steeds. In 2011 werd de publieksprijs voor beste winkelketen gewonnen. Ook in 2012 liet Primera weer een omzet groei zien mede dankzij een rijk portfolio van o.a. cadeaukaarten.

Harry Jol, algemeen directeur van Primera: “We hebben vertrouwen in Valk Software als partner voor winkelautomatisering. Het belang van de ondernemers in de winkels staat altijd voorop, zowel bij ons als bij Valk Software. De betrokkenheid is groot, dat vind ik belangrijk. We maken nu de overstap naar ASPOS, het nieuwe online en realtime kassasysteem waarmee in de toekomst nieuwe diensten mogelijk zijn.”

Hielco Spruijt, manager Automatisering bij Primera: “De samenwerking is goed. Met onze 450 winkels en circa 1 miljoen kassabonnen per week moet er elke dag weer gepresteerd worden. We maken gebruik van een full service pakket, inclusief one stop shop helpdesk. Niet alleen voor het kassasysteem, ook voor electronische diensten bellen onze ondernemers met Valk Software als er vragen zijn.”

Anneke Polder, onderneemster met 3 Primera winkels: “ASPOS is zeer gebruiksvriendelijk. Het maakt het gemakkelijker om de winkel te managen. Doordat ASPOS via internet werkt, kunnen wij eenvoudig thuis rapportages draaien over al onze winkels, mutaties doorvoeren en bestellingen doen. Alle gegevens worden centraal bewaard, je kunt niets kwijtraken.”

Karin Valk, algemeen directeur bij Valk Software: “Primera heeft zich altijd al een innovatieve retailer getoond, voorop gelopen in de markt. In de samenwerking versterken we elkaar. Met ASPOS zet Primera een belangrijke stap op weg naar het nieuwe winkelen, online en realtime cross-channel retailen. Uniek in ASPOS is dat alle kanalen, winkels, webshop en mobiel, 100% online en realtime op één database werken. Alleen zó wordt cross-channel retailen rendabel.”

 

Bron: Persbericht