Het eerste gratis Cloud-gebaseerde e-commerceplatform voor iedereen

PrestaShop+cloudPrestaShop, uitgever van opensource e-commercesoftware PrestaShop, kondigt vandaag de lancering aan van PrestaShop Cloud, de gehoste versie van zijn huidige opensource platform. Na zeven jaar van onderzoek & ontwikkeling samen met zijn community, beschikt de uitgever nu over een eenvoudige en krachtige software waarmee internethandelaren wereldwijd in slechts enkele klikken een webwinkel kunnen opzetten.

Gratis gebruiksvriendelijke software om op e-commerce over te stappen

Met PrestaShop Cloud, de eerste gratis Cloud-gebaseerde software in de sector, zullen alle obstakels verdwijnen die distributeurs er tot nu toe van weerhielden over te stappen op e-commerce. Zonder abonnement en zonder commissie over de inkomsten van e-handelaren. Hiermee brengt PrestaShop een revolutie teweeg in de sector, omdat meer ondernemers hun producten heel eenvoudig online kunnen verkopen en met ongeëvenaarde marges.

`PrestaShop is de eerste speler in de markt die opensource met Cloud computing koppelt in één gratis e-commerceoplossing. We nemen een unieke positie in op de markt dankzij ons gratis model,` aldus Charles Wells, Chief Product Officer bij PrestaShop. `Sinds de lancering van de eerste softwareversie, hebben e-handelaren via PrestaShop bijna 15 miljard euro verhandeld. Er ligt met PrestaShop Cloud een mooie toekomst in het verschiet voor e-handelaren! De cijfers spreken boekdelen: Twee weken na de lancering al 20.000 nieuwe winkels opgezet!`

Een community van 700.000 leden werkt samen met R&D van PrestaShop
De community van opensource ontwikkelaars van PrestaShop is één van de grootste ter wereld, geheel gewijd aan e-commercetechnologie. De ruim 700.000 leden tellende community is buitengewoon actief en bestaat uit ontwikkelaars, internetbureaus, e-handelaren en partners uit dezelfde sector. Met dergelijke veelbelovende cijfers, verwacht het bedrijf dat het aantal nieuwe winkels nog sterker zal groeien met de PrestaShop Cloud versie.

`PrestaShop en zijn community hebben altijd tot doel gehad om het iedereen waar ook ter wereld, mogelijk te maken gratis een snel rendabele webwinkel op te zetten`, zegt Bruno Lévêque, oprichter van PrestaShop. `PrestaShop Cloud neemt technische en financiële barrières weg zodat alle e-handelaren een winkel kunnen starten. Dankzij deze gratis gehoste oplossing kunnen ze tevens heel eenvoudig van de voordelen van opensource profiteren.`

Een door OVH in de cloud gehoste oplossing
De R&D teams van PrestaShop hebben OVH, één van de wereldleiders op het gebied van hosting, ingeschakeld voor het opzetten van een Saas (Software as a Service) platform voor de uitbreiding van hun software. PrestaShop Cloud is voorzien van een veilige, eenvoudige en schaalbare hostingoplossing waarmee het opzetten van een webwinkel een fluitje van een cent wordt.

`OVH is heel trots op de eerste resultaten van PrestaShop Cloud en wij zijn er zeer trots op om dit soort van ambitieuze projecten te mogen begeleiden. De French Tech betekent ook samenwerking en bundeling van deskundigheid van Franse bedrijven vol ideeën. PrestaShop Cloud maakt tevens gebruik van de nieuwste innovatie zoals de cloud container technologie `, verklaart Octave Klaba, CEO en oprichter van OVH.

Bron: Prestashop