Microsoft Dynamics AX2012 R2

Sinds 1 december jl. is Microsoft Dynamics AX2012 R2 algemeen verkrijgbaar. Deze jongste telg van de Microsoft Dynamics familie levert talrijke functionele en technische vernieuwingen en uitbreidingen.
Microsoft Dynamics AX2012 R2 als “Global Solution”
Onder meer door de verhoogde schaalbaarheid van de Microsoft Dynamics AX2012 R2 oplossing wordt het makkelijker om wereldwijd verspreide bedrijfsonderdelen te ondersteunen vanuit één enkele oplossing met een gedeelde infrastructuur. Indien daarnaast gebruik wordt gemaakt van vestigingen in de zogenaamde BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) biedt versie R2 uitgebreidere ondersteuning met betrekking tot specifieke fiscale en grootboekkundige eisen in die landen.
Data Partition is een nieuwe toevoeging in Microsoft Dynamics AX2012 R2. Het biedt ondersteuning bij het faciliteren (en qua gegevens het isoleren) van onafhankelijke dochterbedrijven die toch een gezamenlijke infrastructuur willen delen.
Presenteren en delen van bedrijfsinzichten
In deze laatste versie borduurt Microsoft voort op het krachtige Rollencentrum concept. Hierin wordt, de voor uw bedrijfsrol relevante informatie, op een aantrekkelijke en productieve manier gepresenteerd.
Daarnaast is geïnvesteerd in verbeterde en nieuwere data-visualisatie mogelijkheden zoals het laagdrempelige PowerView. PowerView maakt het mogelijk om snel een visueel aantrekkelijke presentatie van de KPI’s te maken, maar ook om rapportages te maken met behulp van meer dan tien standaard BI kubussen.
Microsoft Dynamics AX2012 R2 met SharePoint als onderliggende platform maakt het tevens mogelijk om makkelijk informatie met elkaar te delen en om via het web samen te werken aan documenten.
Features: Nieuw en verbeterd
Kortom Microsoft Dynamics AX2012 R2 bevat vele (300+) nieuwe features. Deze zijn verdeeld over de volgende hoofdgebieden:
  • Localisatie met nieuwe ondersteuning voor BRIC-landen, Oost-Europa en Japan
  • Specifieke focus op verschillende industrieën en met name Process Industry,(Lean) ManufacturingProfessional Services Automation en Retail
  • Aanvullingen op en uitbreiding van reguliere AX Modules als Budget Planning, HRM, Payroll, General Ledger, Procurement en sourcing, Product information management en Project accounting.

Meer weten over alle 300+ verbeteringen en aanpassingen? Download het volledige overzicht in PDF [wpdm_file id=1]