PostNL heeft besloten om haar gehele IT omgeving te migreren naar de Cloud. ICT Automatisering is geselecteerd om een belangrijk deel van de bestaande .NET omgeving te migreren naar de Public Cloud en deze tevens in beheer te nemen.
ICT Automatisering (ICT) is geselecteerd om een belangrijk deel van .NET omgeving van PostNL te migreren naar de Cloud. Daarna wordt op basis van de ICT Cloud Managed Service de gehele omgeving door ICT Automatisering in beheer genomen.
Wim Reedijk, Directeur IT PostNL: “PostNL heeft besloten een nieuw sourcing model voor de interne IT dienstverlening te implementeren waarbij de services zoveel mogelijk gebaseerd worden op standaard SaaS oplossingen. De basis voor dit nieuwe sourcing model is een volledige transitie naar de Cloud die in 2015 afgerond moet zijn. Dit vereist een forse verandering van de IT processen, cultuur en kennis en kunde binnen de IT organisatie van PostNL. ICT Automatisering heeft de laatste jaren veel kennis en ervaring opgebouwd rondom de Cloud architectuur, migratie en het beheer van applicatie omgevingen. Deze jarenlange samenwerking resulteert in een vervolg stap waarbij ICT door middel van hun Cloud Managed Services, naast het design en bouw ook het beheer als complete dienst aan PostNL gaat leveren.”
Aart Wegink, Sales Director ICT Automatisering: “Van IT afdelingen wordt verwacht dat met gelijkblijvende of krimpende budgetten meer en met een korte time to market, nieuwe (online) diensten en services ontwikkeld worden. Deze nieuwe diensten eisen investeringen in kennis en skills zoals bijvoorbeeld analyse van Big Data. Veel van onze klanten realiseren dat voor een goede invulling een verandering nodig is van de bestaande werkzaamheden. Cloud Managed Services van ICT biedt hiervoor de oplossing. Door het pay-per-use model realiseert deze Service veelal een forse kosten reductie en door het overnemen van een aantal beheerstaken geeft het onze klanten de mogelijkheid om zich toe te leggen op waar IT het echte business onderscheid binnen hun organisatie kan maken. Managed Services is volledig op de Microsoft Azure Public Cloud gebaseerd waarbij we zien dat zowel grote ondernemingen als PostNL als kleinere ondernemingen gebruikmaken van deze schaalbare en flexibele dienst. ICT heeft de laatste jaren veel ge nvesteerd in het ontwikkelen en inrichten van deze service en we zijn dan ook verheugd dat PostNL hier gebruik van gaat maken.”
ICT beschikt inmiddels over ruime praktijk ervaring op het gebied vanCloud migraties. Meerdere klanten maken succesvol gebruik van Cloud Managed Services. De migraties kunnen volledig door ICT worden uitgevoerd waarbij ICT eindverantwoordelijk is voor het ontwerp, bouw, migratie en beheer met daarbij veel aandacht voor de bestaande processen en de security policies.

 

Bron: ICT Automatisering