Infor, een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware met meer dan 70.000 klanten, kondigt aan dat Pon Equipment Denmark Infor M3 voor Equipment in gebruik heeft genomen. Na Denemarken volgen in een later stadium Nederland, Zweden en Noorwegen. Dit nieuwe project behelst het standaardiseren van processen en het verbeteren van de klantservice van Pon’s Equipment en Power organisaties.

Overzicht

  • Pon is een van de grootste dealers en serviceaanbieders van Caterpillar in Europa.
  • Na een periode van sterke groei, bestond de ERP-omgeving van Pon Equipment en de Power groep uit een complex geheel van 13 legacy-systemen en meer dan tweehonderd ondersteunende applicaties.
  • Na een grondige evaluatie van de markt besloot Pon te standaardiseren op Infor M3 voor Equipment. Dit was in lijn met de corporate strategie “Get, Keep, Grow.”
  • Pon Equipment Denemarken was binnen twee uur na de ‘go-live’ volledig operationeel, inclusief het verwerken van klantorders, facturen en orderpicking.
  • De applicatie helpt Pon processen binnen Pon Equipment en de Power groep te standaardiseren, de samenwerking te verbeteren evenals de voorraad te verminderen.
  • Met een enkel platform binnen de gehele Pon Equipment en Power groep, wil Pon de efficiëntie verbeteren, de gespendeerde tijd aan het verzamelen van gegevens verkorten en ervoor zorgen dat backoffice-teams meer tijd kunnen besteden aan analyses en dat ze zich volledig kunnen richten op de klant.
  • Verder verwacht Pon groei te stimuleren dankzij een beter offerteproces waardoor meer offertes verstuurd kunnen worden.

Pon quote

“Wij verwachten vele voordelen van een gestandaardiseerde manier van werken, ondersteund door een enkel systeem binnen de gehele Pon Equipment en Power-groep”, verklaart Göran Carlson, CEO van Pon Equipment and Power. “Belangrijk in het realiseren van onze return on investment zijn niet alleen de branchespecifieke mogelijkheden van Infor M3 maar ook onze eigen bijdrage aan en betrokkenheid met het programma. Tegen het einde van het project zullen we meer dan 1500 M3-gebruikers hebben. Daarom investeren we sterk in trainingen binnen het bedrijf en verwachten we veel te leren van deze eerste implementatie.”

Infor quote

“Infor M3 voor Equipment is binnen de branche van CAT dealers steeds vaker het voorkeursplatform”, aldus Warren Smith, industry strategy director Equipment bij Infor. “Om sneller en betere beslissingen te nemen, vereisen dealers en verhuurorganisaties beter inzicht in de processen binnen hun gehele equipment lifecycle. Een informatiebron helpt dan niet alleen de tco (totaal cost of ownership) te verlagen, maar maakt tevens een betere klantenservice mogelijk dankzij accurate informatie op elk moment. Bedrijven beschikken zodoende over meer kansen om te innoveren en kunnen een platform creëren om duurzame groei te realiseren.”

“We blijven investeren in onze oplossingen voor de Equipment-branche, wat blijkt uit onze Implementation Accelerator. We zijn dan ook blij dat onze branchespecifieke strategie wordt bevestigd door belangrijke spelers, zoals Pon.”

Extra informatie

Bron: Infor Benelux