ISProjectsPokon en Naturado zijn per januari 2008 gefuseerd tot 1 bedrijf.

De nieuwe combinatie is marktleider op het gebied van potgronden, meststoffen, gewasbeschermingsproducten en graszaden. Op 1 januari 2009 begon de bouw voor een extra Warehouse en vinden alle leveringen vanuit Veenendaal plaats. Pokon Naturado is extreem flexibel in logistiek waardoor klanten heel snel hun producten kunnen ontvangen.

Pokon Naturado verwerkt ongeveer 6.000 inkomende facturen per jaar in Microsoft Dynamics NAV (NAV). In totaal zijn ongeveer 25 medewerkers binnen de organisatie betrokken bij het vastleggen, boeken, goedkeuren en verder verwerken van deze facturenstroom.

Remco Donselaar, ICT Manager van Pokon Naturado vertelt: “Omdat één collega van de financiële administratie met pensioen ging en een andere collega ook afscheid nam, hebben wij besloten de inkomende factuurverwerking te automatiseren. Wij wilden de eenvoudige werkzaamheden automatiseren waardoor er tijd overblijft voor andere werkzaamheden. Tijdens het selectietraject zagen wij dat voor veel organisaties besparing in het aantal fte een belangrijke reden is om dit proces te automatiseren. Aangezien wij “slechts” 6.000 facturen per jaar verwerken in het ERP pakket NAV, was dit voor ons geen issue. Onze voornaamste drijfveer was om de administratieve medewerkers meer uitdaging in hun werkzaamheden te geven. De invoer is nu geautomatiseerd, wij hebben zicht op waar de facturen zich bevinden en hoeven niet meer achter collega’s aan te lopen, dus hebben wij tijd over om iets anders te doen!”

Donselaar: “Wij hebben drie verschillende factuurverwerkingspakketten bekeken. De keuze is op ISProjects gevallen omdat dit een standaard oplossing is met een volledig geïntegreerde koppeling met NAV en weinig maatwerk. Daarnaast waren de toekomstige gebruikers gecharmeerd van de overzichtelijkheid van de schermen en was deze oplossing ook nog het voordeligst! Wij hebben nog wat wensen om de functionaliteit uit te breiden waardoor wij bijvoorbeeld ook de toeslagen en vaste activa via ISP-Invoice verwerken. Dit staat de primaire werking echter niet in de weg en is een mooi vervolgproject.”

“Na de ondertekening van het contract heeft ISProjects een projectplan gemaakt. Dankzij dit plan is het project binnen de gestelde tijd opgeleverd en is het vaste budget ook niet overschreden! Tijdens het project en ook nu na livegang worden issues snel opgepakt en afgehandeld. Voor de gebruikers is het even wennen en kost het aanmaken van de templates nu wat meer tijd. Binnenkort zal dat echter zijn vruchten afwerpen. Kortom: wij zijn zeer tevreden over het verloop van het project en de resultaten!”

besluit Donselaar.