Pier K kiest voor Abecon Course CKV

Pier K gaat zijn bedrijfsinformatiesysteem vervangen door Abecon Course CKV. Met deze complete bedrijfssoftware kan het kunst- en cultuurcentrum op alle fronten efficiëntiewinst halen. “Het belangrijkste is dat we geïntegreerder kunnen werken en samenwerken. Dit komt de interne samenwerking maar vooral de klantgerichtheid ten goede. We kunnen beter segmenteren, eenvoudiger nieuwe activiteiten organiseren, meer gezamenlijke klantacties initiëren en makkelijker via social media communiceren met onze doelgroepen. Verder beschikken we voortaan met één druk op de knop over actuele en representatieve managementinformatie. Zo weet je precies hoe je ervoor staat, zowel qua kosten en opbrengsten als even zo belangrijk qua bereik en klanttevredenheid”, zegt Saskia van Ham, manager bedrijfsvoering bij Pier K.

Geïntegreerder (samen)werken

Pier K staat voor een breed en kwalitatief aanbod van culturele activiteiten. Via de routes Kunst in Onderwijs, Kunst in de Wijk, Kunst naar Keuze en Kunst aan de Top wordt het aanbod zoveel mogelijk in lijn gebracht met de wensen van klanten. Projectmatig werken en automatisering zijn belangrijk om met minder middelen de ambities te kunnen realiseren. Het nieuwe administratiesysteem geeft extra impulsen aan de in 2012 ingezette omvorming van de organisatie tot een professionele en kostenefficiënte onderneming. Bovendien voorziet het in volledige ondersteuning van de vele maatwerkactiviteiten en projecten van het centrum. “Met behulp van Abecon Course CKV kunnen we de aanwezige kennis over de klant nadrukkelijker benutten en beter inspelen op de vragen van onze klanten.”

Over Pier K

Pier K is het vertrekpunt voor kunst en cultuur voor jong en oud in Haarlemmermeer. Pier K verzorgt cursussen, lessen, workshops, projecten, exposities, voorstellingen en vele andere activiteiten in de disciplines muziek, beeldende kunst, dans, theater, musical, kijk op kunst, schrijven en architectuur. Tevens ondersteunt Pier K basisscholen en scholen van het voortgezet onderwijs in het hele zuidoostelijk gebied van Noord-Holland bij het geven van cultuureducatie. Naast scholen werkt Pier K ook veel samen met andere partijen in de regio, zoals andere culturele instellingen, amateurkunstverenigingen, sociaal maatschappelijke instellingen en bedrijven. Ook het Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol maakt deel uit van Pier K. Pier K is gevestigd in het cultuurgebouw aan het Raadhuisplein in Hoofddorp en aan het Harmonieplein in Nieuw-Vennep en is actief op verschillende lesplaatsen in Haarlemmermeer. Er werken ca. 150 medewerkers. Meer informatie over Pier K en haar aanbod is beschikbaar via www.pier-k.nl of bij de informatiebalie in één van de gebouwen.

Over Abecon Course CKV

Abecon Course is een door Microsoft en AMR Research (Gartner) gecertificeerde brancheoplossing voor centra voor de kunsten. Deze ‘alles-in-één’ standaardoplossing omvat alle ondersteunende IT-functies voor kunst- en cultuureducatie: van het administreren van cursussen, cursisten, docenten, lesroosters, locaties en projecten tot en met de financiële afhandeling en rapportages. De software is gebaseerd op Microsoft technologie en toe te spitsen op de rollen en taken in muziekscholen, creativiteitscentra, volksuniversiteiten en gecombineerde instellingen. Abecon is marktleider in automatisering van centra voor de kunsten en heeft een exclusieve mantelovereenkomst met KunstConnectie, de branchevereniging voor kunsteducatie en kunstbeoefening.

Bron: Abecon