Pegasystems IncNieuwe functionaliteit in mobility en analytics stimuleren het gebruik van intelligente bedrijfsapplicaties via alle kanalen

Pegasystems Inc. (NASDAQ: PEGA), de softwareleverancier met strategische bedrijfsapplicaties voor toonaangevende organisaties wereldwijd, heeft Pega 7 op een aantal belangrijke punten verbeterd. Pega 7 is een modelgedreven applicatie-ontwikkelomgeving en het platform voor Pega’s portfolio van strategische applicaties. Nieuwe mobiliteits- en analysemogelijkheden van Pega 7 zorgen voor hogere productiviteit en grotere klantbetrokkenheid via meer verschillende kanalen met meer ingebouwde intelligentie.

Nu het aantal mobiele toepassingen in de consumentenmarkt explosief is gegroeid, hebben zakelijke gebruikers steeds meer dezelfde soort behoeftes ten aanzien van zakelijke applicaties vanaf elk apparaat. IDC voorspelt dat de markt voor bedrijfsbrede mobiele applicatieontwikkelingplatforms zal groeien tot $ 3,7miljard in 2018. Pegasystems bouwt voort op zijn marktleidende mobiele opties waarmee bedrijven snel geavanceerde mobiele applicaties kunnen bouwen en implementeren met weinig tot geen programmering.

Met de nieuwe ‘anytime, anywhere’ mobiliteit, kunnen gebruikers hun Pega-toepassingen gebruiken op mobiele apparaten zelfs wanneer de draadloze verbinding hapert of wegvalt. Zo kan een treinconducteur passagiers inchecken via hun mobiele apparaat, zelfs als de trein geen stabiel Wi-Fi-signaal heeft. Maar ook een servicemonteur kan zijn werklijst inzien in een gebouw met een slechte draadloze verbinding. Zodra het draadloze signaal weer is hersteld, worden alle gegevens, records en acties automatisch gesynchroniseerd met de bedrijfsserver. Handige extra mobiele functies, zoals ondersteuning van inloggen via iOS Touch ID en het switchen tussen applicatieschermen, verbeteren de productiviteit voor het groeiend aantal werknemers dat gebruikmaakt van mobiele apparaten en toepassingen. Omdat de mobiele apps zijn gebouwd op Pega’s unified modelgedreven ontwikkelomgeving, kunnen klanten eenvoudig toepassingen ontwikkelen – zonder handmatige codering – conform de veranderende klant- en zakelijke behoeften.

De nieuwe analysemogelijkheden van Pega 7 brengen verborgen gedragspatronen aan het licht waardoor organisaties hun klantervaring nog verder kunnen personaliseren. Klanten zijn mondiger en zetten organisaties meer dan ooit onder druk om steeds weer te zorgen voor een uitzonderlijke klantervaring. Door het monitoren van klantgedrag en gebeurtenissen via alle kanalen, kunnen bedrijven op een slimmere manier relevante aanbiedingen doen passend binnen de context en behoeftes van elke klant. Pega kan ook inspelen op signalen van ontevreden klanten waardoor bedrijven onmiddellijk relevante acties kunnen ondernemen om eventuele problemen te verhelpen.   De nieuwe analysemogelijkheden zorgen ervoor dat een aantal bedrijfstakken beter kan communiceren met klanten: een financiële dienstverlener kan ongebruikelijke veranderingen in een klantrekening signaleren waardoor ze met een beter financieel productaanbod kunnen komen; een telecom provider kan een mobiel servicepakket met korting aanbieden aan een klant wiens contract afloopt of die last heeft gehad van een slechte netwerkverbinding.   Verbeteringen binnen Pega 7 voor de ontwikkelaar zijn:

  • Meer gebruiksgemak voor zakelijke gebruikers – Nieuwe opties zorgen ervoor dat zakelijke gebruikers applicaties real-time kunnen aanpassen en hun dashboards naar eigen behoefte kunnen personaliseren.
  • Plug and Play – Met de geavanceerde connectiviteitsfeatures zijn bestaande applicaties via gepubliceerde API’s snel en veilig uit te breiden met de kracht van het Pega 7 platform. Daarnaast zijn Pega-schermen eenvoudiger te integreren in bestaande apps met web en mobiele ‘mashup’ opties. Hierdoor kunnen bedrijven de mogelijkheden van Pega 7 evenwichtiger verdelen over de verschillende kanalen.
  • Versnelde ontwikkeling – Ontwikkelaars kunnen externe databronnen efficiënter testen en debuggen in hun Pega-applicaties en eerdere ontwikkelingen effectiever hergebruiken. Daardoor kunnen bedrijven zich aanpassen aan de behoeften van de markt en de toepassingen sneller op de markt brengen.

Pega 7 is beschikbaar in de cloud en ‘on premise’. Volgens een onafhankelijk onderzoek van Capgemini zijn organisaties met Pega 7 in staat om veranderingen acht keer sneller door te voeren dan met traditionele op Java gebaseerde applicaties. Met Pega’s nieuwste visuele tools kunnen bedrijven applicaties eenvoudig uitbreiden en aanpassen aan hun strategische zakelijke behoeften zonder te hoeven programmeren. Pega is erg schaalbaar zodat applicaties altijd kunnen functioneren conform de steeds veranderende behoeften van gebruikers, afdelingen, geografische regio’s en kanalen. Dit is waar bedrijven vandaag de dag behoefte aan hebben. Op basis van deze mogelijkheden kunnen bedrijven elke interactie automatisch aanpassen aan verschillende regio’s, producten, klanten en werknemers.

Derk-Jan Brand, directeur Pegasystems Benelux:

Doordat we voortdurend blijven investeren in ons unified platform helpen we onze klanten met snellere transformatie en concurrentievoordeel in de markt. Dankzij de nieuwe mogelijkheden op het gebied van mobiliteit en analyse kunnen onze klanten eenvoudiger nieuwe kanalen inzetten voor grotere klantbetrokkenheid via alle kanalen en apparaten.”

Bron: Pega