Parts Express kiest voor Exact om de financiële processen te stroomlijnen. Parts Express is een internationale speler op de logistieke markt en specialist op het gebied van automotive, elektrotechnische producten en machine-onderdelen. De belangrijkste reden voor de samenwerking is de betrouwbare expertise van Exact en het feit dat de oplossingen van Exact eenvoudig mee kunnen groeien met Parts Express. Met behulp van de software van Exact krijgt het bedrijf real-time inzicht in de financiën van alle vestigingen in Nederland en België. Daarvoor wordt ‘Exact voor Groothandel’ ingezet.

Internationale uitrol
Met meerdere vestigingen in Nederland en België en een steunpunt in Luxemburg, had Parts Express behoefte aan een systeem dat snel en eenvoudig in meerdere landen uitgerold kan worden, met inachtneming van landspecifieke wet- en regelgeving. Bovendien moest een nieuw systeem passen bij hun flexibele bedrijfsmodel, waarmee gemakkelijk op- en afgeschaald kan worden door het inzetten van partners op piek- en dalmomenten.

Benno van Leusden, CFO van Parts Express:

“Voor ons is één van de grootste voordelen van de Exact-oplossing dat het gemakkelijk in al onze internationale vestigingen geïmplementeerd kan worden. Door een blauwdruk te maken van het Nederlandse systeem, kan in korte tijd worden uitgerold naar België. Hier verliezen we dus geen kostbare tijd mee. Daarnaast kunnen we het nieuwe systeem al naar gelang uitbreiden met oplossingen voor andere bedrijfsprocessen, waaronder documentbeheer. Zo kunnen we gemakkelijk op- en afschalen waar nodig en zo onze flexibiliteit behouden.”

Positieve ervaringen Exact
Het financiële informatiesysteem dat Parts Express momenteel in gebruik heeft, is verouderd en kan niet meer worden geüpdatet. Daarnaast is het lastig met andere systemen te koppelen. De software van Exact kan daarentegen op vele systemen worden aangesloten en daar ook gegevens uithalen. Dit maakt het mogelijk snel real-time rapportages te maken en processen en werkstromen te centraliseren en optimaliseren.

Van Leusden:

“Het is voor ons van groot belang dat financiële software ons interne transportmanagementsysteem ondersteunt. Dit systeem is cruciaal om onze dienstverlening optimaal uit te kunnen voeren. Met Exact is dit geen enkel probleem. Met de software hebben we altijd real-time inzicht in onze geldstromen. Samen met het feit dat zowel de manager in België als ikzelf positieve ervaringen hebben met Exact vanuit het verleden, was de keuze snel gemaakt.”

Jarno van Hurne, Director Product Marketing bij Exact:

“Om overeind te blijven in een sterk concurrerende internationale markt, is het belangrijk de interne processen zo efficiënt mogelijk in te richten. Wij zien dan ook in toenemende mate dat organisaties kiezen voor een oplossing die eenvoudig geïntegreerd kan worden met andere systemen. Organisaties kunnen dit stap voor stap doen, bijvoorbeeld door te beginnen met een pakket voor de financiële, project- of logistieke administratie en dit later uit te breiden om processen als documentbeheer, HRM of CRM te stroomlijnen. Dit resulteert in een volledig geïntegreerde oplossing die kan meeschalen met de internationale organisatie en die volledig in de private cloud kan draaien.”

Bron: Exact