OTYS Recruiting Technology, ontwikkelaar van werving- en selectiesoftware, heeft per 1 december de activa uit de failliete boedel van Clooks BV overgenomen. Dit betreft zowel de merknaam, de website als de Clooks-software. Clooks maakt het recruiters en managers mogelijk om tijd- en plaatsonafhankelijke videosollicitaties te plannen, op te nemen, terug te zien en te delen.

OTYS Recruiting Technology zal Clooks als zelfstandig merk in de markt houden. Op dit moment wordt het overgenomen bedrijf ad-interim geleid door Jorrit Blok, CEO van OTYS. Deze rol zal vervolgens op zich genomen worden door een nieuw te benoemen Managing Director. Tevens is OTYS met een aantal medewerkers van het failliete bedrijf een nieuwe arbeidsovereenkomst aangegaan, teneinde gebruik te kunnen blijven maken van de opgebouwde kennis op het gebied van video-interviews.

Internationale videosollicitatie technologie

Videosolliciteren is niet meer weg te denken uit het sollicitatieproces en grote organisaties als bijvoorbeeld ministeries vragen kandidaten via video te solliciteren. De overname stelt OTYS in staat om de asynchrone videosollicitatie technologie van Clooks nauwer met onder meer haar eigen Applicant Tracking Systeem (ATS) te integreren.
Daarnaast heeft het voor het merk Clooks als voordeel dat de internationale ambities die het bedrijf de afgelopen jaren heeft tentoongespreid, versneld kunnen worden uitgevoerd door de aanwezigheid van OTYS in de diverse internationale markten.Jorrit Blok, CEO van OTYS: “OTYS Recruiting Technology is met haar eigen ontwikkelteams in staat om de doorontwikkeling van software voor videosollicaties en de integratie daarvan met bestaande recruitment workflow software krachtig en vele malen sneller uit te voeren dan voorheen het geval was.” Blok vervolgt: “Tevens zijn we in staat om als financiële partner een stevig fundament te leggen voor het nieuwe bedrijf. OTYS is met haar internationale salesforce en netwerken in staat om de groei van het bedrijf sterker dan ooit te faciliteren.”Als coulance naar de bestaande klanten van het failliete Clooks BV, zullen de oorspronkelijke overeenkomsten met deze klanten gedurende de looptijd ervan door het nieuwe Clooks worden gerespecteerd. Dit wil zeggen dat alle klanten van Clooks, op basis van de bestaande infrastructuur, zonder enige belemmering gebruik kunnen blijven maken van de service die Clooks ook in het verleden aan hen heeft geboden. Er zal contact worden opgenomen met de betreffende klanten over verdere continuering van de service in de toekomst.

Bron: OTYS