Nieuwe technologie helpt big data te integreren met enterprise computing; inzicht in big data wordt werkelijkheid

big dataOracle presenteert nieuwe big data-oplossingen die informatietoegang en -discovery vereenvoudigen. Klanten kunnen hun data zo snel bruikbaar en waardevol maken. Nieuwe producten omvatten: Oracle Big Data Discovery, Oracle GoldenGate for Big Data, Oracle Big Data SQL 1.1 en Oracle NoSQL Database 3.2.5. Deze aanvullingen versterken de visie van Oracle om Hadoop-, NoSQL- en SQL- technologie samen te laten werken en veilig in te zetten in elk model – of dit nu in de public of private cloud is of in een on-premise infrastructuur.

Het creëren van waardevolle data uit big data vraagt om de juiste tools om data te verplaatsen en op te slaan. Om op een effectieve manier tot nieuwe inzichten te komen en deze inzichten operationeel te maken, moet nieuwe data veilig geïntegreerd worden met bestaande data, infrastructuur, applicaties en processen. Deze Oracle-oplossingen werken naadloos samen om bedrijven sneller te laten profiteren van big data, tegen lagere kosten en met minder risico. Het stelt ze in staat veilig tussen Hadoop-, NoSQL- en relationele databases te schakelen en zo eenvoudig en kosteneffectief grote en uiteenlopende datasets te analyseren.

“Eén type technologie is niet langer voldoende om alle data te analyseren. Tegelijkertijd ontstaat er een onhandelbare IT-brij als je datamanagement en -analyse beschouwt als op zichzelf staande projecten”, zegt Dan Vesset, vicepresident Business Analytics Research bij IDC. “IDC voorspelt dat tegen 2017 een unified dataplatformarchitectuur de basis is van een bedrijfsbrede big data- en analyticsstrategie. Er zal een samensmelting plaatsvinden tussen informatiemanagement, -analyse en -zoektechnologie.”

“Data is een nieuw soort kapitaal en bedrijven moeten hier strategisch in investeren om er het optimale rendement uit te halen”, zegt Neil Mendelson, vicepresident big data bij Oracle. “Oracle biedt klanten een geïntegreerd platform dat toegang tot al hun data vereenvoudigt, ze tot nieuwe inzichten brengt, in real-time uitkomsten voorspelt en alle data veilig beheert.”

De nieuwe big data-oplossingen van Oracle zijn ook ontworpen om naadloos samen te werken met het recent aangekondigde Oracle Big Data Appliance X5 en Oracle Exadata Database Machine X5. Samen vormen deze oplossingen een compleet, kosteneffectief platform voor toegang, discovery, beheer en beveiliging van big data.

De nieuwe innovaties omvatten:

  • Oracle Big Data Discovery, de ‘visual face of Hadoop’ en een end-to-end-product voor het vinden, ontdekken, transformeren en delen van inzichten uit big data. Big data wordt toegankelijker voor meer bedrijfsanalisten binnen de organisatie en helpt risico’s te reduceren en verbetert de time-to-value voor big data-projecten.
  • Oracle GoldenGate for Big Data, een op Hadoop gebaseerde technologie die klanten in real-time ongestructureerde data laat streamen vanuit verschillende transactiesystemen naar big data-systemen, inclusief targets als Apache Hadoop, Apache Hive, Apache HBase en Apache Flume. Dit vergroot de waarde van analytics-initiatieven voor big data van klanten door bestaande real-time architecturen samen te voegen in big data-oplossingen, terwijl de big data-reservoirs up-to-date blijven met de productiesystemen.
  • Oracle Big Data SQL 1.1, een technologie die Oracle SQL verlengt naar Hadoop en NoSQL, met alle veiligheid van de Oracle Database. Het maakt het snel draaien van één enkele query mogelijk, geschreven in Oracle SQL, voor transparante toegang tot data in Hadoop, NoSQL en Oracle Database. Oracle Big Data SQL 1.1 biedt een nauwere integratie tussen Hadoop en Oracle Database, terwijl de query performance met tot veertig procent stijgt ten opzichte van vorige versies.
  • Oracle NoSQL Database 3.2.5 is een aanpasbare oplossing die ontwikkelaars in staat stelt sterk presterende next generation-applicaties te bouwen. De nieuwste release biedt voorspelbare low latency, een RESTful API en een Thrift-based C API en is geïntegreerd met het Oracle Big Data-platform. Bouwend op Oracle Big Data SQL, biedt Oracle NoSQL Database 3.2.5 ook data definition language (DDL), wat het nog eenvoudiger maakt om met SQL een query te draaien van NoSQL-data.


Oracle Big Data Discovery vanaf nu beschikbaar
Oracle Big Data Discovery profiteert van de kracht van Hadoop, zodat gebruikers ruwe data snel en eenvoudig kunnen veranderen in bedrijfsinzichten waar je wat mee kunt – en dat met één product.

  • Vind en ontdek big data alsof je online aan het shoppen bent. Oracle Big Data Discovery biedt een aantrekkelijke visuele interface voor het vinden en doorspitten van ruwe data in Hadoop. Het fungeert als schetsboek voor het naar boven halen van statistische correlaties tussen data-attributen en -combinaties om te zien of een dataset potentieel heeft en het waard is om op verder te gaan. Gebruikers browsen door een interactieve visuele datacatalogus met bekende navigatie en krachtige zoekopties.
  • Transformeer en verrijk data op schaal. Ruwe data in Hadoop moet voorbereid worden voordat het geanalyseerd wordt. Oracle Big Data Discovery maakt deze voorbereiding een stuk korter en stroomlijnt datafricties met een eenvoudige en spreadsheet-achtige ervaring. Gebruikers kunnen data visueel verbeteren, zonder van tool te switchen of code te schrijven, zodat er meer tijd overblijft voor analyse.
  • Ontdek en deel nieuwe waardevolle data. Discovery en analyse vragen om andere tools dan datapreparatie. Oracle Big Data Discovery laat gebruikers naadloos overgaan van voorbereiding naar analyse en je deelt inzichten in één klik. Gebruikers kunnen samen werken aan de resultaten, originele datasets terug naar Hadoop publiceren en de resultaten in andere tools gebruiken, zoals Pig, Hive en Python.
  • Toegang tot big data voor meer mensen. Big data is normaliter in handen van een paar analisten met bepaalde vaardigheden. Duur en schaars. Oracle Big Data Discovery maakt big data eenvoudiger te beheren en toegankelijker voor een grotere groep, onder wie analyseteams en zakelijke gebruikers. Het integreert ook met bestaande big data-tools, waardoor organisaties makkelijker hun big data-teams kunnen uitbreiden om zo het meest te halen uit hun data en hun mensen.

 

Bron: Oracle