Eenvoud en mobiliteitsmogelijkheden van nieuwe gebruikerinterface helpen bij betere besluitvorming, verhogen medewerkerproductiviteit en bieden ondersteuning voor samenwerking met leveranciers

Om organisaties te laten profiteren van moderne mobiele technologieën, introduceert Oracle een nieuwe, vereenvoudigde gebruikerservaring voor PeopleSoft Financials en PeopleSoft Supply Chain Management binnen PeopleSoft 9.2 Update Image 10. The PeopleSoft Fluid User Interface (PeopleSoft Fluid UI), die onderdeel is van de PeopleSoft 9.2 Update Image 10, biedt een intuïtieve en responsieve gebruikerservaring die geoptimaliseerd is voor verschillende platforms, waaronder smartphones, tablets en laptops. De PeopleSoft Fluid UI biedt verschillende nieuwe features en functies die voordelen opleveren voor medewerkers en leidinggevenden. Zij helpen bij het verhogen van de productiviteit en effectiviteit en dringen de trainingsbehoeften terug.

Paco Aubrejuan, senior vicepresident en general manager PeopleSoft Applications bij Oracle:

“Gebruikers van zakelijke applicaties verwachten, ongeacht hun rol, eenvoudig te gebruiken, intuïtieve oplossingen. Het PeopleSoft-team zorgt voor nieuwe features in PeopleSoft Financials en PeopleSoft Supply Chain Management, die profiteren van de PeopleSoft Fluid User Interface. Dat zal naar verwachting een positieve uitwerking hebben op de gebruikersefficiëntie en tevredenheid.”

Naast de nieuwe PeopleSoft Fluid UI biedt de laatste update voor PeopleSoft Financials en PeopleSoft Supply Chain Management ook een reeks andere uitbreidingen, waaronder transactievereenvoudiging, ingebouwde analytics en compliance-ondersteuning. HetPeopleSoft Selective Adoption-model, mogelijk gemaakt door PeopleSoft Update Manager, ontsluit deze uitbreidingen voor PeopleSoft 9.2-klanten op een tijdstip naar hun keuze. Klanten hoeven geen upgrade door te voeren, wat de total cost of ownership verlaagt en het beschikbaar stellen van waardevolle features aan gebruikers versnelt.

Gebruiksgemak en robuuste functionaliteit
PeopleSoft Financials en PeopleSoft Supply Chain Management bieden hoogwaardige financiële en supply chain-functionaliteit. Deze helpt bedrijven bij het vergroten van de productiviteit, het verbeteren van de bedrijfsprestaties en het verlagen van de total cost of ownership. Met de nieuwe PeopleSoft Fluid UI profiteren klanten van:

 • Verbeterd gebruikers-engagement. PeopleSoft Fluid UI biedt een nieuw PeopleSoft- navigatieparadigma dat rolgebaseerde, tegelvormige homepages biedt voor cash managers, inkoopactiviteiten, projectmanagers en meer. Ook biedt de interface een navigatiebalk die informatie op dezelfde manier presenteert als bij mobiele consumentenapplicaties. Dat versterkt de gebruikersacceptatie dankzij directe toegang tot kernonderdelen van de applicatie.
 • Personalisatie- en configuratiemogelijkheden. Gebruikers kunnen hun PeopleSoft-applicatie aanpassen aan hun wensen. Dat kan voor alle devices en binnen enkele seconden. Dankzij door de gebruiker geconfigureerde criteria is ‘manage-by-exception’ mogelijk, die uniek is voor iedere gebruiker.
 • Gemeenschappelijke goedkeuringen. PeopleSoft Fluid UI biedt managers de mogelijkheid om transacties binnen de gehele organisatie goed te keuren. Dat geldt voor financiële en inkooptransacties, zoals onkostenrapportages, inkoopaanvragen en cash flow management – via ieder device.
 • Snellere besluitvorming. Managers en gebruikers kunnen realtime financiële, project- en inkoopdata bekijken en analyseren op hun mobiele devices. Dat versnelt de strategische besluitvorming op basis van de meest actuele informatie.
 • Altijd en overal toegang. Gebruikers kunnen dagelijkse taken, zoals het invoeren van onkosten of gewerkte uren, via hun mobiele devices uitvoeren. Managers profiteren van mobiele mogelijkheden zoals het monitoren van cash-posities, projectvoortgang en leveranciersprestaties, ongeacht hun locatie.
 • Nieuwste technologie. PeopleSoft Fluid UI profiteert van de nieuwste rendering-technologieën, waaronder HTML5 en CSS3 die worden geboden in PeopleSoft PeopleTools 8.54.


Overige mogelijkheden van de nieuwste update voor PeopleSoft Financials en PeopleSoft Supply Chain Management zijn:

 • WorkCenters. PeopleSoft blijft zijn krachtige en efficiënte WorkCenter-raamwerk uitbreiden met nieuwe WorkCenters voor onkosten, resource management en meer.
 • 360 graden beeld van leverancier. Gebruikers hebben nu toegang tot één enkele pagina met informatie over een leverancier die nodig is voor strategische of tactische business-issues of uitdagingen. Gebruikers personaliseren of delen rapporten via het nieuwe PeopleSoft Configurable Analysis Framework.
 • Leverancierssamenwerking. Een complete leveranciersportal biedt leveranciers een centraal punt met toegang tot kerninformatie uit financiële en inkoopapplicaties van PeopleSoft.
 • Actiegericht inzicht. Met verschillende ingebouwde analysemogelijkheden die beschikbaar zijn via pivot grids (bijvoorbeeld AR Items by Status, AR Aging en Minimum Future Lease Obligation) en intuïtieve nieuwe dashboards, zoals het Accounts Receivable-dashboard, krijgen gebruikers real-time inzicht dat helpt bij het nemen van beter gefundeerde beslissingen.
 • Activity guides. Activity guides helpen gebruikers bij het vereenvoudigen van sleutelprocessen en het versnellen van businesstransformaties. De activity guides leiden gebruikers visueel en stapsgewijs door processen, zoals het opstellen van een contract, en helpen bij het monitoren en beheren van voortgang, omschakelen en doorlooptijden.
 • Compliance-support. De nieuwe update biedt belangrijke uitbreidingen op het gebeid van nieuwe wijzigingen in standaarden, waaronder omzetbepaling in PeopleSoft Contracts en PeopleSoft Project Costing en lease-accounting in PeopleSoft Asset Management en PeopleSoft Real Estate Management.

Eddy Halter, hoofd Inkoop bij Kansas City Power & Light:

“Bij Kansas City Power & Light zoeken we naar mogelijkheden om onze mobiele mogelijkheden uit te breiden. Het kunnen creëren, reviewen en goedkeuren van transacties in PeopleSoft via een smartphone of tablet zal zeker voordelen opleveren voor onze organisatie.”


“Cardinal Point is enthousiast over de nieuwe mogelijkheden in PeopleSoft Financials 9.2 Update Image 10. Deze ondersteunen de mobiele werknemers en verbeteren de gebruikerservaring, vooral door uitbreidingen van de PeopleSoft Fluid User Interface-technologie, zoals de homepage van de projectmanager. Wij waarderen ook de continue toewijding van Oracle op het gebied van features, waaronder functionaliteit om klanten te helpen bij de voorbereiding op wijzigingen in omzet-accountingstandaarden.”

zegt Bill Gibbard, managing director bij Cardinal Point Solutions.

Bron: Oracle