Nieuw cloud-based platform biedt uitgebreide mogelijkheden en flexibiliteit

Hoofddorp, 19 augustus 2013 – OpenText, een wereldwijde marktleider op het gebied van Enterprise Information Management (EIM), heeft 16 augustus aangekondigd dat zij BPM marktleider Cordys heeft overgenomen. Met de toevoeging van Cordys hebben OpenText klanten de meest uitgebreide set van EIM en de BPM-software van een leverancier ter beschikking. Klanten die op dit moment gebruik maken van de voordelen van hun software zijn: Siemens, Mercer, Pacific Blue Cross en Tata Steel. Cordys is gevestigd in Putten, Nederland.

“OpenText voorziet een wereld waarin informatie en processen volledig zijn geïntegreerd, waardoor de volgende generatie van Enterprise Information Management-toepassingen out-of-the-box-software zal zijn”, stelde OpenText CEO Mark J. Barrenechea. “Met de overname van Cordys zal OpenText het sterkste process- en case managementplatform bieden in de business. Het betekent dat we nu in staat zijn om de breedste reeks van BPM-technologieën te bieden, waaronder een 100% eigen cloud-gebaseerd BPM-platform en PaaS-oplossing, cloud-orkestratie, integratie ESB, rules engine, business activity monitoring, sociale en mobiele interfaces, en een applicatie ontwikkelomgeving. Allemaal vanuit een enkele leverancier en een enkel platform.”

De overname geeft OpenText ook de mogelijkheid om indirecte verkoopkanalen zoals ISV, SI’s en MSP’s agressiever te benaderen. Zij zullen de nieuwe BPM-functies en SaaS en PaaS implementatie-opties een ??aantrekkelijk platform vinden voor het creëren van procesautomatiseringoplossingen voor hun klanten.

Verhoogde systeemflexibiliteit
Het Cordys-platform zal OpenText in staat stellen een leidende positie in cloud-based BPM- en PaaS-technologieën in te nemen die, als gevolg van de flexibiliteit van de ontwikkeling van systemen, worden beschouwd als het snelst groeiende segment van de BPM-markt. Cordys BOP (Business Operations Platform) werd vanaf de grond opgebouwd voor de cloud en voorzien van een multi-tenant SOA-gebaseerde architectuur met cloud orkestratie mogelijkheden. Dat geeft OpenText klanten de mogelijkheid om te kiezen tussen locatiegebaseerde, cloud of hybride implementatie systemen voor optimale prestaties en efficiency.

Klanten van OpenText zullen ook profiteren van vele andere via Cordys verworven technologieën, waaronder een enterprise service bus (ESB), een samengesteld applicatie framework (CAF) voor snelle applicatieontwikkeling die mash-up en mobiele interfaces bevat, een proces rules engine, procesanalyse en Business Activity Monitoring (BAM) en master data management functionaliteit.

Het Cordys-platform biedt OpenText klanten een robuust platform geschikt voor alle soorten van proces- en case-georiënteerde workloads vanuit een enkel systeem. De zeer modulaire architectuur ondersteunt co-existentie met andere BPM-systemen, ECM (Enterprise Content Management) en CEM ( Customer Experience Management) producten, alsook systemen van derden.

“We zijn erg enthousiast om deel uit te maken van de OpenText familie”, zei Art Landro, Chief Executive Officer of Cordys. “Onze producten voegen uitzonderlijke waarde toe aan hun EIM-suite van oplossingen en zullen OpenText positioneren als leider in de cloud- en PaaS-markt. Samen kunnen we klanten en partners voorzien van ‘multi-tenant’ BPM en case management-oplossing met cloud en hybride implementatie-opties, evenals ISV’s en MSP’s ondersteunen die oplossingen in hun markten willen zetten. De geavanceerde BPM- en PaaS-technologie van Cordys en de indrukwekkende mogelijkheden, het klantenbestand en het wereldwijde bereik van OpenText maken ons het perfecte team op het perfecte moment voor een leidende positie in deze groeiende markt.”

Krachtige Process Automation Roadmap
De overname Cordys en die van ICCM Solutions (31 juli 2013), breidt OpenText’s bestaande BPM- en case management aanbod uit en voldoet daardoor aan de behoeften van de meest veeleisende zakelijke klanten. Hoogtepunten van het bredere procesautomatisering portfolio:
Het Cordys-platform zal worden aangeduid als “OpenText Cordys” en zal het bestaande OpenText BPM aanbod aanvullen.
De bestaande BPM-producten zullen het strategische aanbod voor ‘on-premises’ implementatie-oplossingen blijven en productverbeteringen, volledige onderhoud en ondersteuning en professionele dienstverlening worden voortdurend gegarandeerd.
OpenText is van plan om een uniforme gebruikersinterface te bieden voor de kern ‘on-premises’ BPM-systemen, zodat gebruikers gemakkelijk en uniforme toegang tot werk items hebben over meerdere process engines.
ICCM’s Assure blijft de oplossing voor klanten die in-house slimme procesapplicaties willen bouwen en ook de basis voor OpenText’s samengestelde smart proces applicatie-aanbod. OpenText Assure draait nu bovenop het MBPM-platform van OpenText en zal ook geschikt gemaakt worden voor het OpenText Cordys platform. Klanten hebben daardoor de flexibiliteit om hun smart proces applicaties in de cloud of op locatie te implementeren.

De transactie is afgerond en de geschatte aankoopprijs was $ 33 miljoen USD.

Bron: OpenText