OpenText Core biedt bedrijven oplossing voor eenvoudig, veilig en slim informatiebeheer in de cloud

OpenText™ (NASDAQ: OTEX, TSX: OTC), marktleider in Enterprise Information Management (EIM), introduceert OpenText Core, een cloud-gebaseerde en multi-tenant SaaS-oplossing voor informatiebeheer. OpenText Core zorgt voor een eenvoudige, veilige en slimme uitwisseling van bedrijfsdocumenten en collaboratief informatiebeheer.

Opentext Core Cloud“Onze klanten hebben behoefte aan hybride implementaties, zowel on-premise als in de cloud. Implementaties die aan alle data-eisen voldoen en de kracht van de cloud volledig benutten om zo een evenwichtige werkdruk te creëren”, zegt Mark J. Barrenechea, president en chief executive officer van OpenText. “Ondernemingen hebben andere eisen op het gebied van schaal, beveiliging, prestaties, data-zones en governance dan consumenten. Met OpenText Core bieden we, door onze 20 jaar ervaring in Enterprise Information Management te benutten, een product dat de bedrijfsvoering van ‘s werelds grootste bedrijven en overheden zal veranderen.”

IT-afdelingen voelen een toenemende druk om risico’s uit te sluiten die geassocieerd worden met  de verspreiding van, voor consumentengebruik geschikte, file sharing en de toename van content op laptops, mobiele apparaten en onbeheerde publieke clouds. Ze zoeken oplossingen die voldoen aan de behoeften en verwachtingen van eindgebruikers en tegelijkertijd de blootstelling aan beveiligingsrisico’s voor de organisatie verminderen.

Organisaties transformeren naar een wereld waarin ‘digital’ voorop staat en verplaatsen hun bedrijfsprocessen naar de cloud. Ze eisen toepassingen die de gebruikerservaring en productiviteit in balans brengen met de bedrijfsbeveiliging en controles. OpenText Core is ontwikkeld voor de digitale onderneming. Het combineert de voordelen van een veilige cloud-implementatie met een vereenvoudigde gebruikerservaring op elk gewenst apparaat, zodat gebruikers snel en gemakkelijk toegang hebben tot bestanden.

OpenText Core biedt:

  • Informatiebeheer – OpenText Core beschikt over een HTML 5 file viewer voor Office-documenten en media. De interface ondersteunt simpel en efficiënt werken op alle apparaten en bevat mogelijkheden als ‘drag and drop’, full text-zoeken, -sorteren en -filteren en versiebeheer.
  • Sociale samenwerking – OpenText Core maakt het delen van documenten tussen teams met interne en externe toestemmingcontroles mogelijk. Ook kunnen gebruikers berichten liken en erop reageren.
  • Weergave van activiteiten – Gebruikers beschikken over een dashboard dat recente activiteiten weergeeft en een volledig overzicht geeft van bestanden en projecten.
  • Live aanpassing – De gezamenlijke file viewer stelt gebruikers in staat om bestanden te bekijken zonder de noodzaak kopieën lokaal op apparaten op te slaan. Binnen OpenText Core kunnen bestanden worden bewerkt en worden wijzigingen meteen weergegeven, zonder te wachten op synchronisatie naar een locatie op het bureaublad.
  • Administratieve controle – OpenText Core biedt naast een administratief dashboard ook mogelijkheden voor gebruikersbeheer, toegangsbeheer en wissen op afstand. Het voorziet in controles die nodig zijn voor zakelijk en cloud-gebaseerd informatiebeheer.

OpenText Core maakt gebruik van de OpenText Cloud infrastructuur die jaarlijks meer dan 16 miljard transacties verwerkt, wat neerkomt op 6,5 triljoen dollar aan commerce, 3,5 petabyte aan content, 600.000 handelspartners en meer dan 60.000 klanten wereldwijd.

bron: OpenText