Onderzoek_ITMatchmakerNLHet investeren in een software oplossing is niet alleen een risicovolle onderneming, maar ook een kostbare.  Een bedrijf dat op zoek is naar een nieuwe oplossing, moet in de eerste plaats een systeem vinden dat de specifieke functionele en technische (wensen en) eisen van de onderneming ondersteunt. Als het hier niet aan voldoet, dan kunnen de sterke punten van het systeem niet optimaal benut worden. Daarnaast heeft de leverancier na afloop weinig kans om de tekortkomingen in het systeem in een redelijke tijd en binnen budget te compenseren; er is immers geen best-fit mogelijk.

In een selectietraject is het derhalve allereerst noodzakelijk om een aantal systemen te betrekken in de analyse die de functionele “Best Fit” ten toon spreiden, zie ook selectiehulp IT-Matchmaker. Gezien de diversiteit van de beschikbare systemen op de markt, zijn er voor elk bedrijf wel een aantal systemen te vinden die de specifieke behoeften volledig dekken.

Pas in de tweede stap, wanneer een verfijndere keuze in de verzamelde oplossingen aangebracht moet worden, kunnen ook onderzoeken worden gebruikt als een instrument om de juiste vragen te stellen en de “best practices” vast te stellen.

IT-Matchmaker voert op zeer regelmatige basis onderzoeken uit m.b.t. de software markt. Naast de grotere onderzoeken, zoals het tweejaarlijks ERP-gebruikerstevredenheidonderzoek (ERP-Praxis), doen wij kleinere (markt-)onderzoeken via gerichte polls op deze website.

 

 

One thought on “Onderzoeken en publicaties

Comments are closed.