Steeds meer gebruikers van SAP software onderzoeken de mogelijkheid om bestaande SAP systemen te verrijken met aanvullende functionaliteit, zoals automatische factuurverwerking. ReadSoft heeft onderzocht wat de huidige mate van automatische factuurverwerking is bij organisaties die SAP gebruiken als financieel systeem. Het onderzoek werd gehouden onder 99 crediteurenadministraties van diverse bedrijven die gebruik maken van SAP als financieel systeem. Met dit onderzoek heeft ReadSoft de status en trends rondom factuurverwerking in combinatie met SAP software in kaart gebracht.

De resultaten zijn opmerkelijk. Zo geeft 80% van de SAP gebruikers aan dat meer dan 75% van alle inkomende facturen nog steeds een papieren factuur is. Maar 42% van de respondenten maakt gebruik van workflow voor het afhandelen van facturen en 39% van de respondenten voorziet een verandering in de werkwijze van de crediteurenadministratie.

Met behulp van deze benchmarkresultaten kunnen organisaties onderbouwd beslissen over de mogelijkheden om de efficiency van de crediteurenadministratie te verhogen en de kosten te verlagen. Organisaties die factuurwerking al wel hebben geautomatiseerd kunnen zien waar zij staan ten opzichte van andere SAP gebruikers.

“Het is opmerkelijk dat maar 9% van de respondenten de factuurverwerking heeft geautomatiseerd” aldus Gert-Jan de Vries, Managing Director Benelux“Crediteurenadministraties zijn uitermate geschikt voor automatisering. Eén van de processen die zich goed leent voor automatisering is het factuurverwerkingsproces”

De resultaten zijn beschikbaar op de website:
http://info.readsoft.com/NLSAPBenchmarkWEB_LP1.html

Over ReadSoft
ReadSoft is een toonaangevende en wereldwijde aanbieder van software oplossingen voor Document Automatisering. ReadSoft software stelt bedrijven in staat documentprocessen te automatiseren zoals: de invoering van gegevens, classificatie, ERP-matching, workflows, e-invoicing ed. De resultaten zijn: snellere documentverwerking, kostenbesparing en meer controle. ReadSoft is veruit de nummer 1 in factuur automatiseringsoplossingen. Sinds de start in 1991 is ReadSoft uitgegroeid tot een wereldwijde speler met vestigingen in 16 landen op vijf continenten en heeft een netwerk van lokale en internationale partners. Het hoofdkantoor is gevestigd in Helsingborg, Zweden en het ReadSoft aandeel wordt verhandeld op de Nasdaq OMX Nordic Exchange Small Cap List.
www.readsoft.nl

ReadSoft & SAP
ReadSoft heeft met meer dan 700 implementaties het grootste aantal installaties voor factuurverwerking naadloos geïntegreerd met SAP. De ReadSoft software is gecertificeerd  door SAP AG, waardoor continuïteit en support door SAP gewaarborgd zijn. Toonaangevende gebruikers van ReadSoft software voor factuurverwerking in SAP zijn onder andere: Coop Supermarkten, Beter Bed, L’Oréal, Facilicom, Booking.com, De Efteling, Epson, Yokogawa en vele andere.