Onderzoek Trovarit/ IT-Matchmaker.nl: ERP in de praktijk:

Gebruikerstevredenheid, voordelen en vooruitzichten

Voor de 7e keer vraagt Trovarit/ IT-Matchmaker.nl ERP gebruikers hoe tevreden zij zijn met hun oplossing die zij dagelijks gebruik en met hun leverancier, tijdens het grootste wereldwijde onderzoek op het gebied van ERP/Business Software.

Ergebnisse_der_Trovarit-Studie_ERP-Praxis_-_Anwenderzufriedenheit_Nutzen_amp_Perspektiven-209426

Hoe tevreden zijn gebruikers met hun ERP/business software? Wat zijn voor de voordelen van het gebruiken van een ERP? Hoe ontwikkelen het gebruik en de ERP markt zich?

Deze vragen staan opnieuw central in het door Trovarit georganiseerde onderzoek “ERP in de Praktijk: Gebruikerstevredenheid, voordelen en vooruitzichten”. Tot eind juni kunnen ERP gebruikers hun oordeel van 2 jaar geleden actualiseren of een nieuwe beoordeling opvoeren van hun ERP oplossing en leverancier. De cijfers worden gegeven op, bijvoorbeeld, de prijs/kwaliteit verhouding van de oplossing, de service tijdens de implementatie en het onderhoud naderhand, de ondersteuning van het systeem bij het verwerken van de dagelijkse orders vs de gerealiseerde voordelen dankzij het systeem.

Natuurlijk is tevredenheid een subjectief gegeven, dat geen wiskundig correcte conclusies toelaat wanneer het gaat om bepaalde kenmerken van een oplossing, of de toepasbaarheid van een specifieke oplossing,

erkent Dr. Karsten Sontow, CEO Trovarit.

Desondanks geeft, bij voldoende beoordeling, het tevredenheidsprofiel van een oplossing helder aan welke sterke en zwakke punten er zijn. In combinatie met de voornaamste factoren die de tevredenheid hebben beïnvloed, biedt het een goede stap in de richting voor een goed onderbouwde keuze tijdens de selectie.

Naast inzichten voor andere gebruikers, bidet het onderzoek voor leveranciers geode aanknopingspunten voor verbetering. Dat leveranciers deze vorm van positieve feedback omarmen en hier concreet iets mee doen blijkt wel uit de ontwikkeling van de tevredenheidsprofielen wanneer deze van editie tot editie met elkaar vergeleken worden.

“Na alle jaren kunnen we nu echt stellen, dat dit onderzoek “ERP in de Praktijk”  een lange-termijn onderzoek is,“

voegt Sontow toe.

„In de afgelopen ca. negen jaar zijn er interessante en soms zelf verrassende ontwikkelingen aan beide kanten (gebruikers en leveranciers) zichtbaar geworden. Hedentendage gebruiken diverse gerenommeerde leveranciers het onderzoek als een aanvullende referentie m.b.t. gebruikerstevredenheid.”

Sinds 2004 zijn meer dan 10.000 installaties beoordeeld in dit onderzoek. Het onderzoek is hiermee het grootste uitwisseling van ervaringen onder ERP gebruikers wanneer het gaat om selectie, implementatie en gebruik van diverse ERP oplossingen. Sinds 2012 wordt het onderzoek ook georganiseerd in Turkije en Nederland.

De online vragenlijst is tot eind juni te vinden op www.it-matchmaker.nl/enquete-erp-in-de-praktijk.html. Deelnemers aan het onderzoek ontvangen na afloop de management samenvatting en het gedetailleerde tevredenheidsprofiel van hun oplossing, als dank voor hun deelname toegezonden.