Accountants helpen hun klanten beter te ondernemen met Scan en Boek van Reeleezee, aanbieder van online administratieve en accountancytoepassingen. Met het online boekhoudpakket kunnen ondernemers het hele jaar door actuele financiële cijfers genereren en maken ze tijdwinst. Scan en Boek verschaft zzp’ers en mkb’ers real-time inzicht waardoor ze samen met hun accountant meer sturing kunnen geven aan de bedrijfsactiviteiten. Scan en Boek verwerkt momenteel ruim 100.000 digitale facturen per maand.

Cliënten van accountantskantoren kunnen hun eigen boekhouding voeren wanneer ze een inhouse Reeleezee Administratie abonnement afnemen. Met Scan en Boek kunnen zij zelf facturen en bonnen scannen en beschikken ze eveneens eenvoudig over functionaliteit voor onder meer monitoring, het maken van prognoses en investeringsadvies. Krijkamp den Oude Accountants en Adviseurs (KDO) is zo’n organisatie die Reeleezee Scan en Boek aan zijn klanten aanbiedt. Henk Lindeboom, AA RB accountant bij KDO: ‘Reeleezee past in onze strategie om ons meer te richten op bedrijfsadvies vanuit financieel inzicht. Klanten hebben met Scan en Boek een grotere zelfredzaamheid, waardoor wij meer ruimte en tijd hebben om hen proactief te adviseren.’

Actualiteit van de financiële positie van een onderneming
Klanten hebben dankzij het pakket van Reeleezee het hele jaar door inzicht in de actuele cijfers. Dit verbeterde inzicht levert ook weer bedrijfseconomische vragen op, bijvoorbeeld over wat het beste moment is om investeringen te doen en nieuwe activiteiten te ontplooien of hoeveel belasting er wanneer moet worden betaald. Doordat met Reeleezee gemakkelijk koppelingen zijn te maken met andere pakketten, kunnen accountancykantoren hun klanten ook hierin van gedegen advies voorzien.

Lindeboom: ‘Door middel van monitoring, prognoses en investeringsadvies kunnen we samen met de klant beter, dat wil zeggen gebaseerd op feiten en inzicht, sturing geven aan de bedrijfsactiviteiten en hem helpen een betere ondernemer te zijn.’

Scan en Boek kenmerkt zich, net als de andere oplossingen van Reeleezee, door een snelle implementatietijd en een grote gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit. Er is geen gedegen boekhoudkundige kennis vereist om de oplossingen op een goede manier te gebruiken. Kortom: het kost minder moeite, zodat de ondernemer meer tijd voor zijn zaak heeft.

Zelfredzaamheid en tijdwinst met Reeleezee Inbox
De zelfredzaamheid en tijdwinst van de ondernemer zit hem in de eigen Inbox van Reeleezee die gebruikers van Reeleezee Administratie tot hun beschikking hebben. Hier kunnen papieren facturen direct worden gescand en kunnen digitale facturen worden geupload of ge-e-maild naar de eigen Reeleezee Administratie. Als de ondernemer het e-mailadres van zijn administratie doorgeeft aan zijn leveranciers verschijnen de inkoopbonnen vanzelf in de betreffende Inbox. Reeleezee Administratie ‘leest’ vervolgens de bestanden in de Inbox en zet ze om in een boekingsvoorstel.

Bron: Reeleezee