Exact SoftwareSoftwarebedrijf Exact heeft de omzet, exclusief de afgestoten onderdelen Longview en Lohn, in het derde kwartaal zien toenemen.

Exact rapporteerde een omzetgroei van 5,7 procent tot 46,2 miljoen euro. De totale opbrengsten tot en met het derde kwartaal kwamen uit op 137,2 miljoen euro. Het bedrijf meldde over het derde kwartaal overigens een bedrijfsresultaat (ebitda) van 9,8 miljoen euro, 8 procent meer dan in dezelfde periode een jaar terug.

De onderdelen Longview werd eerder dit jaar verkocht aan investeerder Merlin Equity Partners. De verkoop van payrollbedrijf Lohn aan branchegenoot Sage Software werd half september afgerond.

Overnamebod

De onderneming uit Delft ontving onlangs een overnamebod van 32 euro per aandeel in contanten van Eiger Acquisitions, een onderdeel van de Britse investeringsmaatschappij Apax Partners. Daarmee wordt Exact gewaardeerd op 730 miljoen euro. Volgens Exact wordt het bod unaniem gesteund door de raad van bestuur en de raad van commissarissen. De bieding krijgt tevens steun van aandeelhouders die samen circa 60 procent van de uitstaande aandelen Exact bezitten.

Eiger maakt goede voortgang met de voorbereidingen van het formele biedingsproces. Het biedingsbericht zal waarschijnlijk voor eind december worden ingediend bij toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Groei

Exact profiteerde in het derde kwartaal van een scherpe groei bij Cloud Solutions en marktgroei bij Specialized Solutions, aldus topman Erik van der Meijden. Daar stonden lagere omzetten bij Business Solutions tegenover.

Het bedrijf verwacht dat Cloud Solutions de komende jaren met zo’n 30 tot 50 procent zal groeien. Bij Business Solutions en Specialized Solutions mikt het bedrijf op een lage enkelcijferige groei in de ,,meer volwassen” markten. ,,Alles bij elkaar voorzien wij een totale omzetgroei, over tijd, van 4 tot 7 procent”, aldus Exact.

Aangepast voor gedesinvesteerde activiteiten rekent de onderneming dit jaar op een bedrijfsresultaat van 41 tot 44 miljoen euro.

 

Bron: DFT