HR-dienstverlener groeit internationaal met 5,7 procent 

SD WorxIn 2013 behaalde SD Worx een omzetgroei van vier procent tot 256 miljoen euro. In België behoudt de HR-dienstverlener zijn positie als nationaal marktleider met 913.200 loonberekeningen per maand. In Nederland verzorgt SD Worx maandelijks circa 40.000 loonberekeningen.

Niet alleen binnen payroll projecten, maar ook binnen andere afdelingen zette SD Worx goede resultaten neer. SD Worx Consulting kende een groei van vijf procent en de afdeling SD Worx Learning groeide met vier procent en verwierf een marktaandeel van 15,4 procent.

Internationaal groeide SD Worx met 5,7 procent en voegde Slovenië als 28ste land toe in zijn netwerk. SD Worx zal zich verder toespitsen op duurzame groei en richt zich daarom, naast internationale uitbreiding, ook op sectorspecifieke oplossingen en innovatie. Hierbij staan de wensen van de klant centraal.

Operationeel goede resultaten 
In 2013 groeide de omzet van SD Worx met vier procent tot 256 miljoen euro. In vergelijking met vorig jaar daalde de winst van elf naar twee miljoen door een algemene daling van de financiële opbrengsten, te wijten aan de historisch lage rentevoet.

Steven Van Hoorebeke, CEO bij SD Worx, licht toe: “Ondanks de schommelende economie hebben wij in 2013 een goed resultaat neergezet, zowel wereldwijd als binnen de verschillende afdelingen. Wij streven naar duurzame groei door continue investeringen in innovatieve oplossingen op maat, technologie, sectorspecifieke oplossingen en onze internationale uitbreiding.”

Sectorspecifieke oplossingen  
SD Worx investeert sinds enkele jaren in het aanbieden van sectorgerichte oplossingen, waarmee het specifiek focust op de wensen van klanten uit verschillende sectoren. Zo ontwikkelde SD Worx payrollsoftware op maat voor de zorgsector en maakte aangepaste modules voor de sectoren transport en bouw. Voor de retailsector ontwikkelde SD Worx in samenwerking met Protime een workforce management- en planning-tool waarmee retailers kunnen voorspellen hoeveel personeel ze per winkel nodig hebben, gebaseerd op eerdere omzet en huidige bezetting.

Internationale groeistrategie 
SD Worx verzorgt elke maand meer dan dan 1,2 miljoen loonberekeningen in Europa vanuit eigen vestigingen en 5,5 miljoen loonberekeningen in samenwerking met de Payroll Services Alliance. Het bedrijf groeide internationaal met 5,7 procent in 2013, zowel in de afzonderlijke landen als in de multicountry services. SD Worx zette over de afgelopen jaren al stevig voet aan grond in Europa door het eigen SD Worx-netwerk in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland en door de integratie van de Payroll Services Alliance.

“Naast de focus op onze internationale uitbreiding, staat innovatie ook centraal in onze duurzame groeistrategie. Zo vinden wij het belangrijk om in te spelen op de huidige maatschappelijke uitdagingen, zoals mobiliteit, technologische ontwikkelingen en de eindeloopbaanproblematiek. Dit jaar richten wij ons op verscheidene projecten rond metrics, behoud en stimulatie van talent, mobiliteit en langer werken”, zegt Steven Van Hoorebeke.

 

Bron: SD Worx