COS 4400 Financiële auditDe standaard is gezet voor het OpenSource ERP pakket Odoo. Met de variant Odoo Blocks by Onestein zijn middels een COS 4400 audit door Grant Thornton* de financiële en boekhoudkundige functionaliteiten onder een vergrootglas gelegd en is deze met succes doorlopen. Vanaf nu kunnen bedrijven eindelijk betrouwbaar hun complete boekhouding voeren in OpenSource software.

Hiermee is Odoo Blocks by Onestein het eerste gecertificeerde OpenSource Boekhoudpakket van Nederland. In het pakket zijn de belangrijkste boekhoudkundige functies van Odoo en specifieke aanpassingen door Onestein als totaal pakket beoordeeld en zijn alle functies door de test gekomen.

Via de financiële auditfile (XAF) mogelijkheden is het uitwisselen van financiële informatie met systemen van bijvoorbeeld een externe boekhouder of accountant gemakkelijk. Er is voor Accountants nu geen reden meer hun eigen pakket te gebruiken. Dezelfde taken kunnen ook rechtstreeks worden uitgevoerd in Odoo Blocks.

Marcel van der Vight, PBBZ:

Inmiddels gebruiken wij met veel gemak Odoo (Blocks) bij onze klanten. Daarbij zijn wij overtuigd van de mogelijkheden van het systeem en gaan deze ook verder integreren in onze eigen praktijk.”

Onestein ontwikkeld het product Odoo Blocks nu verder door om naast de financiële huishouding van het bedrijf ook voorraad, warehousemanagement, eCommerce en een Kassasysteem toe te voegen.

Samer Nefawa, Onestein:

We hebben hiermee de basis gelegd voor kleine en middelgrote bedrijven om makkelijk en betrouwbaar in te stappen in een ERP-pakket met de complete vrijheid die Open Source software biedt.”

Bron: Onestein