Nieuwe organisatie vertaalt kennis naar resultaten

Naarden, 3 februari 2013 – IT-dienstverlener Nobel zal in het vervolg Pink Elephant heten. Met deze naamsverandering voltooit Nobel de bedrijfstransformatie die het bedrijf vijf jaar geleden begon. “Nobel is de afgelopen jaren van IT-leverancier geëvolueerd naar een business-consultancy en kennisorganisatie,” zegt Pink Elephant-CEO Piet van Vugt. “De naam Pink Elephant sluit beter aan op deze nieuwe koers en wat wij als organisatie willen uitstralen.”

De bedrijfsactiviteiten van Nobel zijn de laatste jaren sterk veranderd. Volgens Pink Elephant-CEO Piet van Vugt heeft dat zowel te maken met de veranderende IT-markt als met een strategische keuze. “IT is steeds meer commodity geworden. Daarnaast zie je dat pure IT-projecten eigenlijk verleden tijd zijn. Veel van onze nieuwe klanten verlangen meer dan alleen enkel producten en diensten. Ze vragen om strategisch advies en een volwaardige business-partnership. Onze organisatie is inmiddels volledig ingericht op die wens. De laatste stap in ons eigen veranderproces is dat we vanaf nu het label Pink Elephant gaan gebruiken. De naam Nobel wordt nog te veel geassocieerd met ons succesvolle verleden als IT-dienstverlener.”

Gescheiden activiteiten

De nieuwe koers van Pink Elephant betekent echter niet het einde van Nobel. Volgens Van Vugt blijft dit merk bestaan als zelfstandig bedrijf, dat zich hoofdzakelijk zal gaan richten op het leveren van Hardware Services. Voor bestaande klanten verandert er niets. Van Vugt: “Nobel gaat in feite terug naar de rol van traditionele IT-leverancier, waar het zich met meer focus kan bezighouden met de activiteiten waar het traditiegetrouw goed in is. Pink Elephant zal zich veel internationaler gaan profileren en meer samenwerken met het netwerk van ruim 800 Pinkers, dat wereldwijd actief is. Zo kunnen we beter inspelen op de internationalisering van bedrijven en markten en ons richten op nieuwe technologie, bedrijfsprocessen en bedrijfsstrategie.”

Mensen staan centraal

In 2011 werd de Nederlandse tak van Pink Elephant overgenomen door Nobel. Van Vugt ziet dit als een belangrijk keerpunt voor de nieuwe bedrijfskoers. “De diensten van Pink Elephant zijn sinds 2011 steeds verder geïntegreerd met die van Nobel. Voor onze grotere business-consultancy partnerships gebruikten we de naam Pink Elephant al om onderscheid te maken met onze andere activiteiten. Inmiddels is dit onze core-business geworden.” Pink Elephant leverde sinds 2008 in Nederland vooral service-management, consultancy en training, en werd in 2013 uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland. Het nieuwe Pink Elephant zal zich gaan richten op een volledig portfolio van Enterprise App Services, IT Services en Education Services. Een centraal element bij de nieuwe bedrijfskoers is de synergie tussen de mens en IT, het gedachtengoed waar Pink Elephant ooit groot mee is geworden.

Bedrijfstransformatie

Voor het nieuwe Pink Elephant zijn de belangrijkste kernthema’s het vertalen van kennis naar resultaten en bedrijfstransformatie. “De mens en techniek zijn de belangrijkste strategische middelen waarmee de leidende bedrijven van de toekomst het verschil gaan maken,” stelt Van Vugt. “Alles draait tegenwoordig om het vertalen van kennis en creativiteit binnen organisaties naar concrete bedrijfsresultaten. Het nieuwe Pink Elephant zal zich volledig gaan richten op het leveren van de mensen, middelen en methoden om dat faciliteren. Organisaties helpen bij de bedrijfstransformatie die nodig is om zich blijvend te kunnen onderscheiden en ontwikkelen.”

Meer informatie: www.pinkelephant.nl en www.nobelwordtpinkelephant.nl