SD WorxHR-dienstverlener SD Worx heeft zijn jaarresultaten voor 2014 bekendgemaakt. In 2014 groeide de omzet naar 262 miljoen euro, een stijging van 2,4 procent. De nettowinst steeg van 2,1 miljoen euro in 2013 naar 27 miljoen euro in 2014. Die sterke stijging heeft SD Worx onder meer te danken aan een groei van de operationele winst en gunstige financiële markten. Inzake loonberekeningen blijft het bedrijf nummer twee in Europa, met maandelijks 1.355.300 loonberekeningen en 54.710 klanten.

SD Worx blijft de klant centraal zetten. Dat leidt tot groei, wat ruimte biedt om te investeren en te innoveren. SD Worx lanceerde een nieuwe strategie, die op drie pijlers steunt: klantenfocus, proactiviteit en partnerships. Die werpt duidelijk vruchten af. Met de MKB-divisie, bijvoorbeeld, realiseerde het bedrijf  9 procent groei in een volwassen markt.

“Met de nieuwe strategie gooien we het roer niet resoluut om. In alles wat we doen, blijft de klant voorop staan. We luisteren naar wat onze klanten willen en stemmen ons aanbod erop af. Daarnaast investeren we in duurzame relaties met gespecialiseerde partners die de lat even hoog leggen als wij. Zo blijven we een topspeler in HR-dienstverlening met een breed HR-aanbod en stevige internationale ambities”

, zegt Steven Van Hoorebeke, CEO SD Worx Groep.

Internationaal blijven groeien

SD Worx wil zijn dienstverlening bij bestaande klanten nog verbreden, bijvoorbeeld via consulting, outsourcing of HR-software. Ook wil het zijn verticale aanpak verder verfijnen. Zo heeft het vandaag al specifieke oplossingen voor de retailsector. De HR-dienstverlener wil ook internationaal verder groeien. In 2014 groeide de internationale divisie veel sterker dan gebudgetteerd. In april maakte SD Worx nog de samenwerking bekend met CTB in Nederland, waardoor het er zijn marktaandeel meer dan verdubbelt en een leidende positie inneemt in de bouwsector. SD Worx is daarnaast stichtend lid van de Payroll Services Alliance (PSA), die actief is in 28 landen. De hierbij aangesloten partners berekenen alles samen 5,8 miljoen lonen per maand.

“Zulke partnerships zijn heel erg belangrijk om bedrijven met internationale vestigingen te kunnen helpen. Dergelijke bedrijven zoeken voor hun loonberekening één dienstverlener met één contract over de verschillende landen heen. Het is dan ook onze ambitie om de PSA verder uit te breiden en de samenwerking nog intensiever te maken, zodat de klantenbasis van de hele PSA blijft groeien”, besluit Steven Van Hoorebeke.

Jaarverslag 2014
Bekijk het volledige jaarverslag 2014 van SD Worx hier.
Bekijk het verhaal van SD Worx in deze drieminutenvideo.

Bron: SD Worx