Newell Rubbermaid kiest wereldwijd voor SAP

Newell Rubbermaid, bekend van Paper Mate, Parker, Waterman, Rotring, Rolodex, Dymo en Rubbermaid, gaat wereldwijd over naar SAP. Voor Noord-Amerika en Europa is de migratie inmiddels afgerond, de Zuid-Amerikaanse vestigingen zijn momenteel bezig met de voorbereidingen. De multinational in huishoudelijke artikelen, gereedschappen en schrijfgerei werkte onder meer met Movex van Infor. Alle bestaande softwarepakketten zijn of worden geïntegreerd in SAP, dat alle bedrijfsprocessen gaat ondersteunen.

Setje Parker-pennen

Newell Rubbermaid, dat zelf de invoering van SAP uitvoert, laat weten dat er met een standaard bedrijfssoftwarepakket voortaan een consolidatie van gegevens in één omgeving kan plaatsvinden. Omdat alle gegevens van activiteiten wereldwijd in een omgeving zichtbaar zijn kan er beter worden gestuurd. In de oude situatie moesten de data overal vandaan worden gehaald en vaak nog voor een verdere verwerking, bijvoorbeeld een geconsolideerde boekhouding, handmatig worden ingevoerd.

Bij de Amerikaanse beursgenoteerde multinational werken wereldwijd bijna twintigduizend mensen. De omzet ligt op zo’n 5,9 miljard dollar. In de Europese regio voert het concern producten als Sharpie, Paper Mate, Parker, Waterman, Rotring, Graco, Teutonia, Goody, Irwin, Lenox, Rubbermaid en Dymo. De Nederlandse vestiging staat in Goirle.

Intentia

In 1999 nam Newell Rubbermaid over en in datzelfde jaar koos het fusiebedrijf voor de wereldwijde invoering van het enterprise resource planning (ERP) system Movex van het Zweedse Intentia (overgenomen door Lawson, en Lawson is weer overgenomen door Infor). Het concern stak er toen 6,4 miljoen dollar in. Het systeem, draaiend op en AS/400, moest de financiën, productie en distributie ondersteunen. In de jaren erna groeide het concern via overnames en ontstond er weer een gevarieerd it-landschap.

Bron: Channelweb