Naturex, een producent van natuurlijke ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische en cosmetische industrie zet Infor Advanced Planning in om zijn supply chain te stroomlijnen en de planning te centraliseren.infor_logo2_w275_h275

Naturex, met een hoofdkantoor in Frankrijk, heeft vestigingen over de hele wereld, waaronder Nederland en België, maar ook in de Verenigde Staten, Brazilië, Australië, Marokko en India. Om tegemoet te komen aan de vele uitdagingen die samenhangen met de groei, het toegenomen aantal productielocaties, formules en aantal voorraadproducten, koos Naturex voor een oplossing die kan omgaan met de toenemende complexiteit van deze supply chain. Zo kan de planning worden geoptimaliseerd en geïntegreerd met de bestaande productieprocessen.

Naturex koos voor Infor Advanced Planning om het voorraadbeheer te optimaliseren evenals de complexe industriële processen te vereenvoudigen. Voor de catalogus met ongeveer vijftienduizend eindproducten zijn drieduizend verschillende botanische grondstoffen nodig. De oplossing van Infor genoot de voorkeur vanwege de specialistische expertise van de leverancier en de Franse implementatiepartner Axsolu, een specialist in de procesindustrie – met name in de voedingsmiddelenindustrie. Daarnaast is Infor Advanced Planning geselecteerd vanwege de modelleringsmogelijkheden en het gebruiksgemak.

‘Zoals alle bedrijven in competitieve sectoren hebben we een ambitieus groeiplan opgesteld dat niet zonder gevolgen is voor onze supply chain. Het succes van de voorgestelde multi-site planning is van strategisch belang voor ons’, aldus Ambrose Stagnara, supply chain manager bij Naturex. ‘Met Infor Advanced Planning zijn we er van overtuigd dat we de beste oplossing gekozen hebben voor onze huidige en toekomstige vereisten, zowel op functioneel gebied als qua Infor en Axsolu.’

‘Het Naturex project is bijzonder spannend en interessant op het gebied van de te overwinnen logistieke uitdagingen. Bovendien is Naturex een toonaangevend bedrijf met innovatieve en ambitieuze plannen. Door Infor Advanced Planning te kiezen beschikt Naturex over een innovatieve en gespecialiseerde oplossing voor de voedingsmiddelenindustrie. En met de keuze voor Infor kan Naturex vertrouwen op een duurzame en betrouwbare partner die wereldwijde groei over de lange termijn kan ondersteunen’, aldus Pieter Leijten, Vice President Supply Chain EMEA bij Infor.

‘We zijn trots dat we onze vaardigheden en expertise kunnen inzetten bij Naturex, een erkend marktleider, die wordt geconfronteerd met steeds complexere productieprocessen. Door onze langdurige samenwerking met Infor kunnen we snel implementeren en kennis overdragen. Teams bij Naturex zullen volledig autonoom kunnen opereren als ze Infor Advanced Planning gebruiken voor het toevoegen van nieuwe productiemogelijkheden en het produceren van R&D-innovaties’, aldus Christine Inglessi, Head of Group Marketing bij Axsolu.

Bron: Computable