Prodware past ook naam Qurius Nederland aan

De Franse ict-dienstverlener Prodware verandert de naam van zijn dochteronderneming Qurius Nederland in Prodware Nederland. Ook de Qurius-vestigingen in Duitsland, Groot-Brittannië en Tsjechië gaan hun naam veranderen in Prodware. Op 25 maart 2013 dient de naamswijziging volledig te zijn doorgevoerd en bestaat de naam Qurius niet meer. Qiptree, een bv die hangt onder Qurius Nederland en ook door Prodware werd overgenomen, houdt voorlopig wel zijn eigen naam, net als alle producten van Qurius met de letter Q erin.

Qurius

De naamswijziging in Nederland is van toepassing op alle vestigingen van de ict-dienstverlener in Deventer, Joure, Rijswijk, Veenendaal en Zaltbommel. Vanaf die datum is de naam Prodware, net zoals die van de bijna veertig andere Prodware-vestigingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (emea). Voorafgaand aan de naamswijziging in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië en Tsjechië werd eerder dit jaar ook al QuriusSpanje omgedoopt tot Prodware España.

Qiptree blijft voorlopig wel zijn eigen naam houden, al laat Qurius-woordvoerder Albert Holtzappel weten dat het in de lijn der verwachting licht dat ook deze naam in de toekomst gaat wijzigen. ‘Eerst gaan we onderzoeken hoe deze naam in de markt ligt. Ook kijken we naar onze producten die een Q in de naam hebben. Deze producten worden wel in elkaar geschoven, maar blijven voorlopig zo heten.’

Microsoft Dynamics

Het van origine Franse Prodware is volgens eigen zeggen in de loop der jaren uitgegroeid tot Microsoft Dynamics-marktleider in emea. Prodware heeft deze expansie voornamelijk met autonome groei bereikt. Daarnaast hebben fusies en overnames bijgedragen tot deze positie in Europa, waarbij de fusie met Qurius de voornaamste is.

Voor de klanten van Qurius Nederland (straks Prodware Nederland) heeft de naamsverandering nagenoeg geen gevolgen. Nu al hebben zij toegang tot het pakket dat Prodware in heel Europa biedt. Bovendien biedt Prodware toegang tot de expertise die in geheel Europa beschikbaar is en toegang tot de ontwikkelingscentra van de groep in Tsjechië, Roemenië en Israël met tientallen experts.

Crm, erp en business intelligence

Prodware beschikt volgens eigen zeggen als enige over een volledig pakket voor het mkb. Het bedrijf heeft een complete waaier, van bijvoorbeeld een lokaal deelproject op het gebied van crm tot en met de integratie van alle systemen inclusief erp, de complete technische infrastructuur en business intelligence.

Bovendien biedt Prodware een pakket online oplossingen waarmee het een groeiende positie in de cloud inneemt. Vergelijkbare oplossingen van Qurius vormen een aanvulling, terwijl overlappingen binnen het totaalpakket kansen bieden tot stroomlijning.

Management

Eerder werd al bekend dat André Sliedrecht als managing director de Nederlandse operaties ging leiden. Zijn voorganger Leen Zevenbergen legt zich binnen de Prodware Groep toe op internationale klanten, business development en strategische ontwikkelingen.