De Stedelijke Muziekschool Groningen heeft de bedrijfsvoering versterkt met brancheoplossing Abecon Course CKV. Door haar verouderde IT-omgeving te vervangen door deze complete bedrijfssoftware kan de muziekschool de efficiëntie op alle fronten verbeteren. De nieuwe software brengt alle bedrijfsprocessen en informatiestromen met elkaar in verbinding. Hierdoor kunnen de medewerkers productiever samenwerken en komt betere managementinformatie beschikbaar. “Zo kunnen we onze klanten extra kwaliteit bieden en zijn we bovendien beter toegerust op toekomstige ontwikkelingen en veranderingen”, zegt Harry Broekman, hoofd educatie van de Stedelijke Muziekschool Groningen.

Professionaliseren

Als praktische voordelen van de nieuwe oplossing noemt de heer Broekman onder andere de automatische koppeling tussen inschrijvingen en wachtlijsten. Ook kunnen docenten presentielijsten ter plekke opvragen en bewerken. “Door de informatievoorziening beter te organiseren kunnen we extra impulsen geven aan onze professionalisering. De medewerkers zijn minder tijd kwijt aan handmatige invoer van gegevens en krijgen zo meer tijd voor hun kerntaken. Ook kunnen de docenten meer zelf doen. Het systeem is ontwikkeld vanuit onze sector, en we kunnen er meteen mee aan de slag. Naar verwachting zijn weinig aanpassingen nodig.”

Over Stedelijke Muziekschool Groningen

De Stedelijke Muziekschool Groningen is de toonaangevende partij voor muziekeducatie en het beoefenen van amateurmuziek in de stad Groningen. Dit onder het motto ‘Muziek maken doe je samen!’. Door zichtbaar en toegankelijk te zijn, wil de Stedelijke Muziekschool de burgers in staat stellen optimaal van haar aanbod, kwaliteiten en faciliteiten gebruik te maken. In 2008 bestond de muziekschool 150 jaar. Zij is sinds in 1883 gevestigd in een eeuwenoude pand aan Sint Jansstraat 9.

Over Abecon Course CKV

Abecon Course CKV is de brancheoplossing voor Centra voor de Kunsten van Abecon, specialist in op Microsoft gebaseerde bedrijfs- en IT-oplossingen voor efficiënter (samen)werken. Deze integrale ‘alles-in-één’ standaardoplossing omvat alle ondersteunende IT-functies voor kunst- en cultuureducatie: van het administreren van cursussen, cursisten, docenten, lesroosters, locaties en projecten tot en met de financiële afhandeling en rapportages. De software is gebaseerd op Microsoft technologie en eenvoudig toe te spitsen op de rollen en taken in muziekscholen, creativiteitscentra, volksuniversiteiten en gecombineerde instellingen.