Microsoft zet alle gebruikers van Hotmail over naar het nieuwe Outlook.com. Dit betekent dat het uiterlijk en de functionaliteit van de e-mailomgeving flink verandert.

Outlook.com werd in juli geïntroduceerd en inmiddels zijn 60 miljoen van de ruim 300 miljoen Hotmailgebruikers overgestapt op de nieuwe omgeving.

Outlook.com past qua uiterlijk en functionaliteit beter bij andere diensten als Windows 8, Windows Phone en Skydrive. Het is ook mogelijk een @outlook.com-adres aan te vragen, maar ook Hotmailgebruikers kunnen van het nieuwe uiterlijk gebruikmaken. Vanaf dinsdag wordt de nieuwe e-mailomgeving voor alle gebruikers uitgerold en nog voor de zomer moet het oude Hotmail helemaal verdwenen zijn.

 

Veranderingen

 

“Voor de gebruiker verandert er weinig. Gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres blijven allemaal hetzelfde”, legt Coen Nijkrake, Marketing Manager van Microsoft uit aan NU.nl. Volgens hem biedt het nieuwe uiterlijk van Outlook.com meer overzicht, functionaliteiten, integratie met Windows en Windows Phone en werkt het beter op mobiele apparaten.

In Nederland maken ruim 7 miljoen mensen gebruik van Hotmail. Hoeveel gebruikers al zijn overgestapt op het nieuwe Outlook.com is niet bekend.

 

Feedback

“Het is een nieuw product, maar het previewlabel gaat er nu vanaf. De site werkt goed, is stabiel en we krijgen positieve feedback”, verklaart Nijkrake de verplichte uitrol van Outlook.com. “We krijgen van veel gebruikers te horen dat het beter werkt dan Hotmail en Gmail.”

Volgens Nijkerke is het voor Microsoft bovendien belangrijk om zich te kunnen focussen op één platform en dat verder te ontwikkelen.

In Outlook.com zitten sociale netwerken als Facebook, Twitter en LinkedIn geïntegreerd zodat informatie en updates van contacten direct naast mailtjes te bekijken zijn. Ook is het mogelijk om de inbox automatisch op te ruimen.

Door: NU.nl/Colin van Hoek