Driebergen, 12 februari 2013 – BPSolutions, de IT solutions provider uit Driebergen, heeft het BPSolutions Experience Center opgezet waar organisaties met hun eigen data testen kunnen uitvoeren op verschillende platformen om hun investeringsbeslissingen beter te ondersteunen.

Geïntegreerde appliances en geavanceerde business analytics-methoden spelen een steeds groter wordende rol in de hedendaagse organisaties. Om het analyseren van de gigantische hoeveelheden data, die opgeslagen zijn in omvangrijke data warehouses, efficiënter te laten verlopen, worden extreem hoge eisen aan de IT-infrastructuur gesteld: aan de performance van de systemen, maar ook aan de eenvoud van beheer.

“Voordat men overgaat tot het investeren in dergelijke systemen, moet aangetoond zijn dat de ‘business case’ verdedigbaar is en het systeem daadwerkelijk toegevoegde waarde levert aan de toepassing waar het voor bedoeld is”, zo vertelt Mark de Groot, Algemeen Directeur van BPSolutions. “Het Experience Center helpt om de investeringsbeslissing beter te kunnen overwegen en daarmee verrassingen achteraf te voorkomen.”

De IBM PureSystems-familie is een belangrijke doorbraak in de evolutie van IT. De systemen worden gekenmerkt door hun eenvoud in beheer en hun ongeëvenaarde prestaties. “We nodigen organisaties dan ook graag uit om in ons Experience Center hun meest complexe ‘queries’ te komen testen met hun eigen data. De resultaten zijn over het algemeen verbluffend waardoor de onderbouwing van het investeringsvoorstel en de besluitvorming daarover een stuk eenvoudiger is.”

BPSolutions heeft voor haar Experience Center geïnvesteerd in IBM PureFlex-technologie en in IBM PureData Systems for Analytics (Netezza-technologie).  In het Experience Center zijn eveneens IBM Power Systems, System x-servers en blade-oplossingen, Storwize V7000, IBM Tape System en SAN Volume Controllers (SVC) operationeel.

Profiel BPSolutions
BPSolutions adviseert ondernemingen en non-profit organisaties over het ontwerpen, inrichten en implementeren van complexe en dynamische IT-infrastructuuroplossingen. Dit omvat alle benodigde hardware- en software systemen inclusief information management en beheersoftware. Hierbij voegt zij tevens de daad bij het woord door dit advies te vertalen in concrete oplossingen en deze te implementeren. BPSolutions heeft daarbij gekozen om zich primair te bekwamen in IBM-infrastructuuroplossingen, zowel op software- als op hardwaregebied. Met deze strategie heeft BPSolutions door de jaren heen een bewezen trackrecord opgebouwd. Door haar gedreven houding en aanwezige kennis en ervaring, is BPSolutions sinds jaar en dag volledig gecertificeerd IBM Premier Business Partner en wordt door IBM beschouwd als een van haar strategische ‘channel’ partners.

BPSolutions Monitoring en Beheer ontzorgt de IT-afdelingen van ondernemingen van elk formaat door IT-infrastructuur monitoring- en beheerdiensten op afstand en on-site te leveren. De doelstelling is een stabiele infrastructuur met de hoogst mogelijke beschikbaarheid. Het motto is: ‘Always Up’. Door het gebruik van bewezen monitoring tools in combinatie met ervaren mensen en ITIL ‘best practices’ worden problemen vroegtijdig gesignaleerd en waar mogelijk voorkomen.