informerDe balans van 2014 is opgemaakt en dat bracht goed nieuws voor Informer Software BV, ontwikkelaar van het online boekhoudprogramma InformerOnline. Het afgelopen jaar is het marktaandeel van InformerOnline flink toegenomen. Mede door een samenwerking met ZZP Nederland en de overstap van Informer offline gebruikers naar InformerOnline, is het aantal gebruikers met ruim 500% gegroeid.

Positieve prognose

Ook voor het jaar 2015 wordt een enorme groei verwacht. In de eerste maand van dit jaar zijn al meer inschrijvingen geregistreerd dan in het laatste kwartaal van 2014. Mede door het overstappen van de Informer offline gebruikers naar InformerOnline, lijken veel trouwe gebruikers de stap naar online gezet te hebben. Tevens heeft het positieve nieuws over deelname aan het Zeker-OnLine keurmerk veel offline gebruikers het vertrouwen gegeven dat bij InformerOnline hun administratie inderdaad veilig is.

“Het feit dat wij op dit moment bezig zijn met het behalen van het Zeker-OnLine keurmerk, schept vertrouwen bij de gebruiker. Wij merken dat we bij veel bedrijven die op het punt staan om InformerOnline te gaan gebruiken, hiermee een grote zorg wegnemen. Men wil zekerheid dat hun financiële data goed beveiligd in de cloud wordt opgeslagen. Met het Zeker-OnLine keurmerk wordt deze veiligheid tastbaar en wij ervaren dat dit bij veel gebruikers de drempel verlaagt om over te stappen op online boekhouden. Tezamen met de vele positieve reacties over de gebruiksvriendelijkheid van onze software, zeker ook van de niet-boekhouders, zorgt dit dat wij tevens voor dit jaar een flinke groei van ons marktaandeel verwachten”

aldus Remco Frühauf, directeur van Informer Software.

Gebruiksvriendelijk

InformerOnline staat bekend als een gebruiksvriendelijk online boekhoudprogramma, maar dat is niet iets wat ze volgens Remco Frühauf bij Informer voor lief nemen.

“Wij zijn erg trots dat onze gebruikers de software als zeer gebruiksvriendelijk ervaren, maar we zijn ons bewust dat het iets is waar je continu aan moet blijven werken. Wij vinden dat ook niet-boekhouders zonder problemen van onze software gebruik moeten kunnen maken. Bij elke nieuwe ontwikkeling houden wij daar rekening mee. Zo is er nu de Informer BankTimeLine(tm). Hiermee kan men de bankboekingen digitaal importeren en heel visueel verwerken. Informer zoekt al naar logische links tussen betalingen en aangemaakte facturen. Dat scheelt tijd.
Ook is er veel aandacht besteed aan zeer visuele overzichten van de administratie, omdat gebruikers nu eenmaal meer en meer visueel zijn ingesteld. Door juist aan dit aspect veel aandacht te schenken, willen wij meer waarde meegeven aan onze service en dat zal in combinatie met de gebruiksvriendelijkheid van de software voor een onderscheid in de markt zorgen. Dat is namelijk juist iets waar de grote ‘spelers’ in de branche veel kritiek op krijgen.”

Bron: Informer Software