De Haagse investeringsmaatschappij Main Capital verwerft een meerderheidsbelang in softwarehuis Roxit in Zwolle. Dit hebben beide partijen maandag bekendgemaakt.

Main Capital, dat zich toelegt op investeringen in de IT-sector, spreekt van de grootste investering in zijn historie zonder verdere bedragen te noemen.

Roxit, dat in 2007 werd opgericht, levert software aan onder meer gemeenten en waterschappen, bedoeld voor het proces van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Tot de klanten behoren de gemeenten Utrecht en Haarlem en de provincie Overijssel. Het bedrijf heeft vestigingen in Zwolle, Arnhem en Zoetermeer, en biedt werk aan ruim 90 man.

De directie van Roxit blijft in handen van het duo Rob Steneker en Rob van Tiel. Met de komst van Main Capital verwachten zij verdere groei te bereiken. De nieuwe eigenaar houdt kapitaal achter de hand waarmee de softwaremaker kan expanderen via overnames van branchegenoten. Doel van Main Capital is een ‘leidende softwarespeler op de gemeentemarkt en aanpalende markten te creëren’, zo stelt de investeerder in een verklaring.

Main Capital richt zich op de softwaresector in de Benelux en Duitsland. Het gespecialiseerde private-equityhuis beschikt over fondsen met een vermogen van in totaal €150 mln.

Bon: Financieel Dagblad