Bron: IT-executive.nl

Centric heeft onlangs met succes bij Lucas Bols het ERP-systeem Microsoft Dynamics AX 2012 geïmplementeerd. De oplossing is op verzoek van het Amsterdamse bedrijf uitgebreid met branchespecifieke functionaliteit van Centric TradeWorld. Het softwarepakket sluit hierdoor optimaal aan op de complexe internationale processen van de onderneming.

De producent en distributeur van sterke drank Lucas Bols maakte voorheen gebruik van Axapta 4.0, een oudere versie van Microsoft Dynamics AX. Het bedrijf dat bekende merken als Bols, Galliano, Vaccari, Pisang Ambon, Bokma, Hartevelt, Coebergh en een grote groep overige Hollandse jenever- en likeurmerken in de markt zet, wilde met het oog op de toekomst en de ambities van de organisatie zich oriënteren op modernere ERP-systemen.

Cor Dinkgreve, Finance- en IT-director bij Lucas Bols: “We zijn momenteel in meer dan 110 landen actief. Met dit systeem zijn we in staat de complexe processen die daarbij spelen nog beter te stroomlijnen.”

TradeWorld 2012

Centric TradeWorld is gebaseerd op Microsoft Dynamics AX 2012. Hiermee biedt Centric de groothandel en retail een standaardoplossing met branchespecifieke functionaliteit voor een optimale ‘fit’ met de bedrijfsprocessen. Lucas Bols maakt gebruik van aanvullende functionaliteit op het gebied van handel en logistiek, financiën en product- en assortimentsbeheer.

De volgende fase van het implementatietraject betreft de ondersteuning van de retailprocessen van The House of Bols en The Bols Bartending Academy. Begin 2013 wordt hiervoor de Point Of Sale-functionaliteit, die in Microsoft Dynamics AX 2012 is geïntegreerd, uitgerold. Als gevolg hiervan hoeft de onderneming niet te investeren in een afzonderlijke POS-oplossing of een interface tussen het POS en het ERP-systeem.